PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/6116/auto_zrazilo_chodca-_vodic_z_miesta_nehody_usiel-_avsak_havaroval.html

Auto zrazilo chodca, vodič z miesta nehody ušiel, avšak havaroval

V Prešove sa dnes popoludní stala smrteľná dopravná nehoda, pri ktorej auto zrazilo chodca a vodič z miesta nehody ušiel.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová informovala, že k nehode došlo na Levočskej ulici.

Vozidlo značky Opel Astra viedol 19-ročný vodič z Chminianskych Jakubovian smerom od Vranova nad Topľou na Poprad. Po tom, čo zrazil chodca, z miesta nehody ušiel. Auto naháňala privolaná policajná hliadka, pretože vodič odmietol zastaviť aj napriek výstražným znameniam. V obci Chmiňany však nezvládol ľavotočivú zákrutu a narazil do betónového múru.

Fečová uviedla, že mladík sa nedokázal podrobiť dychovej skúške na požitie alkoholu, takže mu bude odobraná krv. Jeho spolujazdcovi namerali štyri promile.

Starší muž vo veku okolo 70 rokov, ktorého mladý vodič zrazil, podľahol zraneniam na mieste nehody. Nemal pri sebe žiadne doklady, polícia sa preto snaží získať informácie o jeho totožnosti. Záchranári sa ho pokúšali oživovať, avšak následky zrážky s autom neboli zlučiteľné so životom.

Okolnosti a príčiny dopravnej nehody vyšetruje prešovský policajný vyšetrovateľ, vodičovi hrozí trest odňatia slobody vo výške dva až päť rokov, dodala hovorkyňa.

Článok: TASR
Foto: Greatmilan

 
28.3.2010 | Autor: TASR, Greatmilan | Polícia a záchranné zložky | čítané: 2607 krát