Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Hanka Servická

PKO PREŠOV - Projekt známej prešovskej speváčky ľudových a duchovných piesní. Kristína spievala Horehronie

Na koncerte "25-tyj ročok vera minul tomu..." v sále PKO Čierny orol v Prešove vystúpilo množstvo folklórnych účinkujúcich. Program pozostával z blokov ktoré poukazovali na rozmanitosť ľudovej kultúry, v čom podľa organizátorov tkvie skutočná krása. Hanka Servická oslávila 25 rokov od kedy je Prešovčanka ďakujúc "Mamke Božej" okrem ľudových aj duchovnými piesňami zosúladenými s hovorenými vstupmi, pri duchovných piesňach východného obradu sa všetci prítomní postavili.

V poslednom bloku programu Hanka Servická a Kristína zaspievali skladbu Horehronie s ktorou vyhrali slovenské kolo Eurovízie, o týždeň nás odlietajú reprezentovať do Osla. "Je to taká generálka pred Oslom", po týchto slovách Hanky Servickej si prítomní pripili a po koncerte začala ľudová veselica. Ešte predtým však Hanka rozdala účinkujúcim kvety.

Pozvanie na koncert prijali aj mons. Ján Babjak SJ - prešovský arcibiskup a metropolita, primátor prešova Pavel Hagyari, zástupcovia podnikateľskej sféry, parlamentu a ministerstiev.

www.servicka.sk

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK