Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Chystajú sa prijať ešte asi 100 vysokoškolákov

Približne 100 nových poslucháčov denného štúdia v akademickom roku 2001/2002 prijme Fakulta humanitných a prírodných vied Prešovskej univerzity (FHPV PU) v Prešove v rámci II. kola prijímacích skúšok. Záujemcovia o ne prihlášky musia podať do 17. augusta.

Podľa informácií, ktoré 2. augusta poskytol tajomník fakulty Pavel Fabián prijímacie skúšky sú vypísané na 10. až 13. septembra t. r. a záujemcovia sa môžu hlásiť na študijný odbor učiteľstvo všeobecnovzdelávacích predmetov. Vyberať sa dá kombinácia zo 16 predmetov, o. i. anglický jazyk a literatúra, biológia, dejepis, ekológia, etická výchova, fyzika, geografia, matematika.

Uchádzač o denné štúdium si môže podať len jednu prihlášku a v nej môže uviesť len jednu kombináciu dvoch predmetov z ponuky. Na základe kritérií katedier fakulty existuje aj možnosť uznania prijímacích skúšok z predmetov telesná výchova, geografia, matematika a fyzika. Napr. z geografie víťazi celoslovenského kola geografickej olympiády v priebehu stredoškolského štúdia, z fyziky gymnazisti, ktorí vo všetkých ročníkoch dosahovali študijný priemer lepší ako 1,3 a na maturitnej skúške mali priemer 1,0.

Podrobnosti sú zverejnené na fakultnej internetovej stránke na adrese www.unipo.sk.

Podľa dostupných informácií žiadna ďalšia zo 4 fakúlt PU II. kolo prijímacích skúšok nevypísala.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK