Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Uličná liga v malom futbale sa opäť vracia

Iba čosi viac ako jeden mesiac trvala letná prestávka v prešovskom malom futbale a opätovne je na rade jej ďalší, už dvadsiaty štvrtý ročník, ktorý odštartuje druhou ligou už 18. augusta. Aj tento krát pôjde o rok „prestavbový“, pretože sa v ňom objaví niekoľko noviniek.

Najzásadnejšou je zmena počtu hráčov v poli, ktorý sa v oboch súťažiach ustanovil na 4+1. Je to výrazný krok ku unifikácii pravidiel podľa Komisie futsalu pri SFZ. Jednotlivé družstvá majú ešte posúdiť návrh na ďalšiu zásadnú zmenu, a to zavedenie inštitútu rozhodcov. Ak by tento návrh prešiel, znamenalo by to, že po prvý krát v histórii by sa rozhodcovia objavili už v jesennej časti Ligového pohára. Pre zúčastnené celky predovšetkým z druhej ligy, je atraktívnou zmenou to, že vzhľadom na opakovane vysoký počet celkov v tejto súťaži, sa tohto roku bude bojovať až o tri postupové priečky, pričom z Pohára primátora (prvej ligy) vypadne iba jediné mužstvo. V praxi to bude znamenať, že v sezóne 2002/2003 bude v Pohári primátora štartovať až dvanásť družstiev. V súvislosti s tým sa prerozdeľovali aj odmeny za prvé tri miesta v oboch ligách, ktoré budú už od tejto sezóny nasledovné. Víťaz Pohára primátora získava titul Majster uličnej ligy a prémiu 4200 Sk. Mužstvo na striebornej priečke získava titul Prvý vicemajster uličnej ligy a prémiu 3200 Sk. Bronzový celok v konečnom poradí získava titul Druhý vicemajster uličnej ligy a prémiu 2100 Sk. V druhej lige to bude obdobné. Prvý celok získava postup do Pohára primátora, titul Víťaz druhej ligy a finančnú prémiu 1500 Sk. Druhý v poradí rovnako postupuje do Pohára primátora a získava prémiu 1000 Sk a nakoniec tretí v poradí bude mať tiež zabezpečené miesto medzi elitou aspoň na jeden rok a získa prémiu vo výške 500 Sk. Pripomeňme si, že majstrovský titul v Pohári primátora obhajuje MFK Tatra Temex, na druhom mieste skončil MARTIN a bronzovú priečku vybojoval Chaos Gemor Team. Novými účastníkmi prvej ligy sú Elmont Flox a Patex. Do druhej ligy sa opätovne prihlásilo pätnásť družstiev, z toho úplne novými celkami, alebo pod iným názvom štartujúcimi družstvami sú FC Šidlovec, Starí páni (bývalé ESC), SC FOFO, PILZNER team a FC Black heards. O tom, že od novej sezóny sa bude konečne pristupovať tvrdšie aj voči priestupkom svedčí fakt, že ak sa 14.8.2001 o 18.h nedostaví na brigádu odstraňujúcu predovšetkým následky katastrofálnej záplavy ani jeden zástupca zúčastnených mužstiev, takéto mužstvo bude potrestané rekordnou pokutou vo výške 1000 Sk, pričom ak ju neuhradí do začiatku súťaže, bude vylúčené z ďalších bojov!

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK