Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Cvičenie dobrovoľných záchranných zložiek pri mimoriadnych udalostiach

V dňoch 21. -23.5.2010 sa konalo cvičenie dobrovoľných záchranných zložiek pri mimoriadnych udalostiach s veľkým počtom zranených, ktoré organizovalo T. O. R. rescue-dobrovoľný záchranný systém v okolí mesta Gelnica.

Hlavnými cieľmi tohto cvičenia bolo naučiť sa navzájom spolupracovať v záchrannom reťazci a priblížiť situácie čo najviac realite, aby si dobrovoľné zložky svoje teoretické poznatky zdokonaľovali aj v praxi. Cvičenia sa zúčastnili členovia T. O. R. rescue, Mestský hasičský zbor Gelnica, Kynologická záchranárska brigáda Košice, Slovenský červený kríž a študenti Fakulty zdravotníctva Prešovskej univerzity katedry urgentnej zdravotnej starostlivosti.

Účastníci si svoje vedomosti v oblasti technickej a predlekárskej prvej pomoci si mohli overiť v teréne v 8 simulovaných nehodách rôzneho charakteru od pátracích akcií, cez záchranu ranených zo skál, dopravnú nehodu, záchranu osôb so stôlne s dopravníkovým pásom až po nočný "trojboj", ktorý zahŕňal zásahy v močiari, lese a podzemí.

Vďaka výdatným dažďom trvajúcim približne 2 týždne, bol terén v lese i mimo neho priamo úmerne rozmočený a rozbahnený, hladina vody v podzemných priestoroch zvýšená, a teda aj zásahy sťažené, ale práve to bolo opäť cieľom cvičenia- "pracovať na 100% aj viac ako 24hodín za každého počasia pod časovým, fyzickým aj psychickým tlakom, dať zo seba maximum osobne aj vrámci tímu".

Všetkým zúčastneným, organizátorom a sponzorom preto srdečne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu hlavne na podobných akciách, lebo ako sa hovorí: "ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku..."

Mohlo by Vás zaujímať
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK