Nedeľa, 16. jún 2024
Meniny má Blanka, Bianka | zajtra Adolf

Situácia v kraji je stabilizovaná, zlé je to už len v Kendiciach

Povodňová situácia v Prešovskom samosprávnom kraji sa stabilizovala, vo všetkých ohrozených oblastiach došlo k poklesu hladín na vodných tokoch.

„Najhoršia situácia je naďalej v obci Kendice, kde sú zaplavené ešte dve ulice. Sú tam hasiči, sú tam výkonné čerpadlá, bola prerušená hrádza, aby mohla voda postupne samostatne odtekať, “ priblížil situáciu v obci vedúci odboru civilnej obrany a krízového riadenia Obvodného úradu v Prešove Jozef Čorba.

Okrem tejto obce je situácia v Prešovskom kraji pokojná, momentálne sa všade zisťujú škody. Pracuje sa aj na núdzovom zásobovaní niektorých obcí, ku ktorým nie je možný prístup pre poškodené cestné komunikácie. „Je to hlavne v okrese Kežmarok, “ konkretizoval Čorba.

Nebola potreba nasadzovať armádu na pomoc v ohrozených oblastiach, situáciu zvládajú profesionálni i dobrovoľní hasiči v jednotlivých územných obvodoch. „Predpokladá sa, že voda postupne opadne všade a budeme sa môcť dostať aj do tých domov, kde je teraz ešte voda a ľudia budú môcť dávať do poriadku svoje obydlia, “ zhodnotil na záver.

Súvisiace články
6.6.2010 Následky povodní vo Vranove 6.6.2010 Video: Povodne v Prešove 5.6.2010 FOTO: Následky povodní (jún 2010)
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK