Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Následky povodní vo Vranove

Foto - Nedeľa. Povodňová situácia v Prešovskom samosprávnom kraji sa stabilizovala. Pod vodou sa ocitlo aj mesto Vranov nad Topľou.

Boli sme sa pozrieť aj v tomto okresnom meste. Rozvodnená rieka Topľa tu zaplavila rodinné domy, záhrady, firmy, nákupné centrum, futbalové ihrisko a tenisové kurty.

Ľudia niečo také do poslednej chvíle nečakali. Záhradkári pracovali na záhrade pri železničnej trati nedaľeko Tople, mali pri sebe auto a o chvíľu už bolo všetko zaplavené, objasnili dve pani bezmocne stojace nad zaplavenou oblasťou. Pôda je pre túto sezónu znehodnotená.

Ľuďom so zaplavenými domami pomáhajú hasiči, vidieť tu viac čerpadiel, ako v Prešove. Prechádzam okolo domov hneď vedľa rieky, kde mi ďalší pán hovorí, že on v zaplavenom dome nebýva, len tu pomáha kamarátovi. Taká veľká voda tu podľa neho ešte nebola. Navyšovali bariéru vrecami s pieskom, no nepomohlo to. Voda je všade a narobila veľké škody. Začali ju čerpať od štvrtej hodiny dnešného rána, keď hladina vodného toku klesla. Ďalej uvádza, pred troma rokmi bola situácia podobná, ale nie taká zlá. Konštatuje: "Je to boží trest".

Súvisiace články
5.6.2010 Situácia v kraji je stabilizovaná, zlé je to už len v Kendiciach
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK