Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Istrobanka zmenila úrokové sadzby

Významná banková inštitúcia Istrobanka, a. s. Bratislava, ktorá má s mestom Prešov už sedemročnú spoluprácu, v týchto dňoch po prehodnotení plnenia finančných záväzkov, zmenila úrokové sadzby troch úverových liniek, čo je podľa vyjadrenia riaditeľa prešovskej pobočky Ing. Ľubomíra Senderáka výrazom dôvery voči efektívnemu hospodáreniu šarišskej metropoly.

V praxi to predstavuje zníženie úrokových sadzieb v priemere na úrovni dvoch percent. „Tento náš krok je výsledkom konkrétnej ekonomickej politiky mesta, ktoré si vzorne, načas a spoľahlivo voči nám plní všetky dohodnuté finančné záväzky.“ O konkrétnom prínose pre mestskú kasu nám prvý zástupca primátora Ing. Štefan Kužma povedal: „Tento počin Istrobanky nás nielen teší, ale aj zaväzuje. Je to výrazné ocenenie úspechov celkovej ekonomiky mesta a dôkazom toho, že financie sa vyvíjajú správnym a požadovaným smerom. V praxi to znamená, že mesto Prešov ešte do konca tohto roka, za nových úverových podmienok, tak ušetrí 750 tisíc a na budúci rok až poldruha milióna korún.“

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK