Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Výstavba tzv. nábrežnej komunikácie je pomalá

Do konca augusta t. r. Inžinierske stavby, a. s., Košice, závod 03 Košice majú zlikvidovať tohoročný svoj sklz v realizácii stavby tzv. nábrežnej komunikácie v Prešove.

Vyplýva to zo záverov kontrolného dňa na stavbe v poslednom júlovom týždni, zvolanie ktorého inicioval primátor Prešova Juraj Kopčák. Z celkového nákladu na stavebné práce 118,95 milióna Sk sa v tomto prvom roku ich realizácie má preinvestovať 60 miliónov Sk, o tomto čase z nich presná polovica, no objem doteraz vykonaných prác činí necelé 4 milióny Sk.

Nábrežná komunikácia, ktorá má splniť úlohu privádzača dlhého 1,3 km na ceste 1. triedy I/68 je mimoriadne dôležitou stavbou pre dopravnú situáciu v krajskom meste. Miestne orgány štátnej správy a samosprávy sa o jej zaradenie do investičného plánu Slovenskej správy ciest ako hlavného investora usilovali niekoľko rokov, pretože Prešov je križovatkou uvedenej cesty 1. triedy a jej podobnej I/18 (po nich sú vedené tiež medzinárodné cestné ťahy E50 a E371) v smere východ-západ a sever-juh.

Stavba štvorprúdovej komunikácie v oblasti súčasných ulíc Obrancov mieru - Škultétyho začala v minuloročnom decembri a termínom ukončenia je október 2002. Stavbári vybudujú dovedna 26 objektov, pričom výstavbe za obeť padá 10 rodinných domov a budova predajne potravín. S dvoma vlastníkmi nehnuteľností nie sú ešte uzavreté právoplatné zmluvy o vykúpení. Na stavbe navyše už prebieha archeologický prieskum vykonávaný Archeologickým ústavom SAV z Nitry.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK