PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/653/prezentacia_sarisa_a_spisa_bude_v_postupime.html

Prezentácia Šariša a Spiša bude v Postupime

Ako sme už informovali, minulý týždeň sa zišli v Prešove primátori Bardejova, Levoče, Starej Ľubovne, Spišskej Novej Vsi, Popradu, Kežmarku a Vysokých Tatier na pozvanie primátora Juraja Kopčáka, aby dohodli spoločný postup pri organizovaní prezentácie regiónu Šariš a Spiš v spolkových krajinách Nemecka.

Cieľom podujatia je predstaviť a ponúknuť tradičným návštevníkom našej vlasti, občanom Nemecka, turistické, historické, kultúrne a rekreačné možnosti severovýchodnej časti Slovenska. O konkrétnom postupe prípravy materiálov a dokumentov včera na prešovskej radnici už rokovali prednostovia zainteresovaných ôsmich MsÚ pod vedením Eduarda Stahovca.

Primátor Juraj Kopčák povedal o spoločnej filozofii a cieľoch prezentácie, ako sa dohodli predstavitelia miest uplynulý týždeň, no osobitne informoval účastníkov porady o výsledkoch stretnutia s mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Nemecka na Slovensku Frankom Lambachom v utorok tohto týždňa, ktorý s touto zaujímavou ponukou prezentácie prišiel.

"Prezentácia nášho regiónu, ako sme hovorili s veľvyslancom, by sa mala uskutočniť koncom októbra tohto roku, a to v Postupime v Spolkovej krajine Brandenbursko, za spolupráce tamojšej spolkovej vlády, ale aj pod patronátom slovenského kabinetu M. Dzurindu. Išlo by o týždňovú prezentáciu, ktorá by mala dokumentovať príťažlivosť Šariša a Spiša, teda regiónu, kde by občania Nemecka našli podmienky pre oddych, spoznávanie, šport, rekreáciu, kultúrne vyžitie, ale aj dobrú stravu, služby každého druhu, krásnu prírodu a pod. Táto prezentácia by sa postupne mala dostať do ďalších spolkových krajín, najmä do Bavorska."

Už dnes sa v Prešove opätovne stretne užšia pracovná skupina pod vedením prednostu MsÚ Eduarda Stahovca, aby posúdila postup prác na celkovom projekte prezentácie a prijala ďalšie úlohy.

 
17.8.2001 | Pridal: Redakcia PIS | Samospráva | čítané: 3088 krát