Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Aquapark na Delni naberá reálne kontúry

Na pravidelnom brífingu informoval novinárov primátor mesta Juraj Kopčák, ale aj jeho zástupcovia Štefan Kužma a Milan Laca, o bohatej aktivite radnice i napriek horúcim dovolenkovým augustovým dňom. O výstavbe priemyselného parku v Prešove rokoval primátor minulý týždeň na veľvyslanetve Veľkej Británie, kde hovorili konkrétne o renomovanej britskej firme, ktorá by mala záujem, najmä pokiaľ ide o infraštruktúru v doprave, participovať na budúcom parku v šarišskom regióne.

V minulých dňoch bola podpísaná veľmi zaujímavá dohoda, podľa ktorej by do konca novembra t. r. mala vzniknúť nová akciová spoločnosť Aqua parky Prešov, ktorá by mala zabezpečiť investície na vybudovanie moderného areálu na Delni. Na základe medzinárodnej súťaže, ktorú vypísalo mesto, za účasti fínskeho investora (ide zhruba o miliardu slovenských korún) mal by na prírodnom kúpalisku Delňa vyrásť do konca roku 2003 komplexný zastrešený areál
s celoročnou prevádzkou, kde by nemali chýbať zariadenia na vodné športy, rôzne fitnesscentrá, promenáda s obchodnými a reštauračnými službami, ale i kongresové centrum a hotel.

Ďalej sa hovorilo o využití uvoľnených bytových objektov na uliciach Majakovskeho, Sabinovská, Čapajevova. Ide o dve alternatívy. Mali by sa nepredať (132 bytových jednotiek), vrátane pozemku, v pôvodnom stavebno-technickom stave jednému investorovi za trhovú cenu (v hre je armáda, ale i ďalšie inštitúcie), resp. za úradnú cenu podľa ocenenia súdnym znalcom. Druhým riešením by bola výstavba nových nájomných bytov pri súčasnom zbúraní jestvujúcich bytov. To by totiž v značnej miere umožnilo využiť štátnu dotáciu na výstavbu v zmysle smerníc ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja.

Ako uviedol primátor, odchádza na Cyprus, kde ho pozval na známy vinný festival, spojený s bohatým programom folklórnych a ďalších kultúrnych a hudobných telies z celého sveta, primátor mesta Limassol Demetris Kustides a veľvyslanec SR na Cypre Dušan Rozhorn. Služobnú cestu na tento prekrásny, i keď stále rozdelený ostrov, spojí s niekoľkodňovou dovolenkou.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK