Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

BREAK na Dobrom Festivale

Od vstupu na scénu v roku 2001, sa stal Break jednou z najhorúcejších a najžiadanejších postáv na medzinárodnom drum and bass-ovom poli.

Navyše sa po vydaní debutového albumu Symmetry z roku 2008 zapísal do povedomia ako jeden z najtalentovanejších DnB producentov súčasnosti. Jeho neuveriteľná schopnosť tvoriť priam nákazlivé tanečné skladby je dôvodom, prečo má takmer každý DnB DJ na svete aspoň jednu Breakovu platňu.

Charlie Bierman nadobudol lásku k breakbeatu netypicky cez jazz a funk. Od mladosti sa učil hrať na klavír a v 14-tich sa dostal ku gramofónom. Ako talentovaný hudobník so širokým záberom sa snaží prelomiť bariéry vo všetkom, čo robí. Rázne bicie, ťažké basy a silné melódie tvoria neodmysliteľné známky Breakovej produkcie.

Break sa stal členom rodiny DNAudio po stretnutí so Squire-om ešte v roku 2001. Odvtedy zohrával dôležitú rolu pri rozvoji tohto labelu a úzko spolupracoval so Silent Witness-om na tvorbe nového devastujúceho zvuku.

Prvým Breakovým oficiálne vydaným trackom bol „Cocktail“, ktorý si rýchlo upísal DJ A-Sides pre svoju kompiláciu Eastside Jams Vol.2 (Eastside Music Ltd, 2002). Nasledovali prvý sólo dvanásťpalec „Sticky Situation/Juice it“ a niekoľko ďalších singlov.

Partnerstvo so Silent Wilnessom viedlo k releasom pre „No U Turn“ a od tohto momentu sa už Break doslova nemusel „obracať späť“. Ako jeden z najplodnejších producentov vôbec trávil dlhé hodiny v štúdiu, výsledkom čoho bolo nespočetné množstvo singlov na labeloch ako Subtitles, Commercial Suicide, Metalheadz, Critical, DNAudio, Shogun Audio, Quarantine, Eastside, Revolution, Levitated, Shadow-law a samozrejme jeho vlastnom Symmetry.

Okrem štúdiovej spolupráce s Fiercom, Survivalom, Silent Witnessom alebo speváčkou Kyo, absolvuje Break každý mesiac kvantum hraní po celej Európe, pričom sú jeho sety smrtiacou zmesou exkluzívnych nevydaných trackov a časom overených undergroundových klasík.

Web:
http://www.dnaudio.co.uk/
http://www.rolldabeats.com/artist/break
www.myspace.com/dnaudio

Sety:
http://www.reprisemusicgroup.com/agency/audio/Break-PassionRadioBristol-2009.10.15.mp3
http://www.reprisemusicgroup.com/agency/audio/BREAK_BBCRadio1_MaryAnneHobbs.mp3

Súvisiace články
6.7.2010 GALERIA: Dobrý Festival 2010 5.7.2010 Prešovský Dobrý festival dostal výbornú 2.7.2010 Tvorivé dielne na Dobrom Festivale 1.7.2010 Kompletný program - Dobrý Festival 2010 30.6.2010 MC Rymetyme a jeho “drumík” na Dobrom Festivale 29.6.2010 TEEBEE & CALYX na Dobrom Festivale. 28.6.2010 V Get Explode je možné všetko! 28.6.2010 Miro Tásler o Dobrom Festivale: „Zavolal som si kapely, ktoré mám rád“ 15.6.2010 Gary Moore na Dobrom Festivale 2010 11.6.2010 Dobrý Festival: Aktuálne novinky slovenskej hudobnej scény naživo 29.5.2010 Obľúbené kapely Chiki Liki Tu-A a Heľenine Oči pozývajú na domáci Dobrý Festival
Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK