Nedeľa, 02. jún 2024
Meniny má Xénia, Oxana | zajtra Karolína

BREAK na Dobrom Festivale

Od vstupu na scénu v roku 2001, sa stal Break jednou z najhorúcejších a najžiadanejších postáv na medzinárodnom drum and bass-ovom poli.

Navyše sa po vydaní debutového albumu Symmetry z roku 2008 zapísal do povedomia ako jeden z najtalentovanejších DnB producentov súčasnosti. Jeho neuveriteľná schopnosť tvoriť priam nákazlivé tanečné skladby je dôvodom, prečo má takmer každý DnB DJ na svete aspoň jednu Breakovu platňu.

Charlie Bierman nadobudol lásku k breakbeatu netypicky cez jazz a funk. Od mladosti sa učil hrať na klavír a v 14-tich sa dostal ku gramofónom. Ako talentovaný hudobník so širokým záberom sa snaží prelomiť bariéry vo všetkom, čo robí. Rázne bicie, ťažké basy a silné melódie tvoria neodmysliteľné známky Breakovej produkcie.

Break sa stal členom rodiny DNAudio po stretnutí so Squire-om ešte v roku 2001. Odvtedy zohrával dôležitú rolu pri rozvoji tohto labelu a úzko spolupracoval so Silent Witness-om na tvorbe nového devastujúceho zvuku.

Prvým Breakovým oficiálne vydaným trackom bol „Cocktail“, ktorý si rýchlo upísal DJ A-Sides pre svoju kompiláciu Eastside Jams Vol.2 (Eastside Music Ltd, 2002). Nasledovali prvý sólo dvanásťpalec „Sticky Situation/Juice it“ a niekoľko ďalších singlov.

Partnerstvo so Silent Wilnessom viedlo k releasom pre „No U Turn“ a od tohto momentu sa už Break doslova nemusel „obracať späť“. Ako jeden z najplodnejších producentov vôbec trávil dlhé hodiny v štúdiu, výsledkom čoho bolo nespočetné množstvo singlov na labeloch ako Subtitles, Commercial Suicide, Metalheadz, Critical, DNAudio, Shogun Audio, Quarantine, Eastside, Revolution, Levitated, Shadow-law a samozrejme jeho vlastnom Symmetry.

Okrem štúdiovej spolupráce s Fiercom, Survivalom, Silent Witnessom alebo speváčkou Kyo, absolvuje Break každý mesiac kvantum hraní po celej Európe, pričom sú jeho sety smrtiacou zmesou exkluzívnych nevydaných trackov a časom overených undergroundových klasík.

Web:
http://www.dnaudio.co.uk/
http://www.rolldabeats.com/artist/break
www.myspace.com/dnaudio

Sety:
http://www.reprisemusicgroup.com/agency/audio/Break-PassionRadioBristol-2009.10.15.mp3
http://www.reprisemusicgroup.com/agency/audio/BREAK_BBCRadio1_MaryAnneHobbs.mp3

Súvisiace články
6.7.2010 GALERIA: Dobrý Festival 2010 5.7.2010 Prešovský Dobrý festival dostal výbornú 2.7.2010 Tvorivé dielne na Dobrom Festivale 1.7.2010 Kompletný program - Dobrý Festival 2010 30.6.2010 MC Rymetyme a jeho “drumík” na Dobrom Festivale 29.6.2010 TEEBEE & CALYX na Dobrom Festivale. 28.6.2010 V Get Explode je možné všetko! 28.6.2010 Miro Tásler o Dobrom Festivale: „Zavolal som si kapely, ktoré mám rád“ 15.6.2010 Gary Moore na Dobrom Festivale 2010 11.6.2010 Dobrý Festival: Aktuálne novinky slovenskej hudobnej scény naživo 29.5.2010 Obľúbené kapely Chiki Liki Tu-A a Heľenine Oči pozývajú na domáci Dobrý Festival
Mohlo by Vás zaujímať
Foto: Koncert pre Martinu a Jána 2024
Koncert pre Martinu a Jána sa uskutočnil v nedeľu 5. mája v areáli Základnej školy v Gregorovciach pri Prešove. Na koncerte vystúpila jedna z najžiadanejších slovenských kapiel Korben Dallas a aktuálni držitelia ceny Radio_Head Awards Katarína Koščová a Daniel Špiner. Koncert bol organizovaný v spolupráci s obcou Gregorovce.
Prešov po prvý raz zažije vlastné autokino. Bude jediné na východnom Slovensku.
(PREŠOV, 27. máj 2024) Počas letných mesiacov do metropoly Šariša zavíta originálne Autokino Prešov s najväčším nafukovacím plátnom na Slovensku. Premietať sa bude na veľkokapacitnom parkovisku na ulici Jána Pavla II. v Prešove, každú stredu od začiatku júna až do konca augusta 2024. Návštevníci sa môžu tešiť najmä na obľúbené slovenské a české filmové novinky.
Do Prešova opäť zavítajú mená svetového formátu aj to najlepšie z domácej scény. Dobrý festival začína už o mesiac!
Ďalší ročník najväčšieho festivalu na východom Slovensku sa koná už o mesiac a v priebehu troch dní premení prírodné kúpalisko Delňa na svet plný hudby, farieb a umeleckých zážitkov. Organizátori zverejnili kompletný program jednotlivých pódií a oznámili viaceré novinky. Príde legendárny a cenami ovenčený DJ Roger Sanchez, reggae speváčka s unikátnym hlasom Sara Lugo, gruzínsky zázrak Trio Mandili, z UK dorazí Chop Suey, z Rakúska talentované DnB hviezdy Camo&Krooked a nemôžu chýbať domáci IMT SMILE, ktorí si pre rodné mesto nachystali špeciálnu show.
Prešovský Amfiteáter privíta Letné kino Pocity
Prešov, 28. mája 2024 – Kultúrne leto v Prešove dostane nový rozmer s príchodom Letného kina Pocity, ktoré sa tento rok uskutoční v kultovom prostredí prešovského amfiteátra. Podujatie sľubuje nezabudnuteľné večery pod holým nebom, plné filmových zážitkov pre všetkých milovníkov kinematografie.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK