PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/6617/kompletny_program_-_dobry_festival_2010.html

Kompletný program - Dobrý Festival 2010

Leto je tu a s ním aj Dobrý Festival. Koncom týždňa preto vyrastie na prešovskom prírodnom kúpalisku Delňa festivalové mestečko.

Hrať sa bude na dvoch pódiách, v Pokec Dobrej kaviarni, divadle i tanečnom stane. Okrem hudobníkov a DJ-ov sa počas 3. a 4. júla 2010 predstavia na Dobrom Festivale bojovníci, divadlá, kuchári a pre deti je pripravený detský kútik, v ktorom sa o vaše ratolesti postarajú profesionálni animátori z ALVA centra, či relaxačné cvičenia zastrešené relaxačnou školou Monada alebo workshop maľovania s akademickou maliarkou Veronikou Lučeničovou Gabčovou, ale aj body painting, paint ball a ďalšie adrenalínové atrakcie. Víkend to bude pestrý a podľa predpovede poteší návštevníkov aj účinkujúcich pekné počasie.

Dlhoavízovaným headlinerom štvrtého ročníka bude írsky legendárny gitarista Gary Moore. Zo slovenskej hudobnej špičky sa predstavia IMT Smile, Iné Kafe, Para, Desmod, Peter Nagy a Indigo, ale aj Žena z Lesoparku, Smola a Hrušky, či Groovin´Heads. Po desiatich rokoch sa do Prešova vracia ukrajinská skupina Haydamaky, ktorá zbiera v poslednej dobe nielen vynikajúce ohlasy, ale aj ocenenia na poli world music. Svoju účasť potvrdila aj legenda folkovej scény Vladimír Merta, pesničkár, ktorý sa netají svojim obdivom k Bobovi Dylanovi. Z domácich prešovských kapiel zabavia publikum Chiki Liki Tu-A, Heľenine Oči, Raindown, Edo Klena či Hrdza. Svoj sólový projekt predstaví gitarista IMT Smile Peter Bič.

Pestrosť žánrov je na Dobrom Festivale štandardom. Pre všetkých milovníkov drum´n´bassu, ale aj nielen pre nich, pripravili organizátori skutočnú lahôdku. Môžete sa tešiť na zrejme najznámejších producentov na tomto poli, na nórsko-britskú dvojicu TeeBee & Calyx. V ich spoločných „back to back“ setoch prezentujú svojský pohľad na nepravidelné rytmy a nemajú problém pri tom obslúžiť 4 playere, 2 gramofóny a 2 mixpulty. A nebude tomu inak ani 3. júla 2010 na Dobrom Festivale v Prešove! Pri tomto štýle mixovania sa ich show za mixpultmi stáva nezabudnuteľným zážitkom.

Okrem nich prijala pozvanie ďalšia špička britskej a svetovej D´n´B scény Break. Jeho neuveriteľná schopnosť tvoriť priam nákazlivé tanečné skladby je dôvodom, prečo má takmer každý DnB DJ na svete aspoň jednu Breakovu platňu. Každý mesiac absolvuje Break kvantum hraní po celej Európe, pričom sú jeho sety smrtiacou zmesou exkluzívnych nevydaných trackov a časom overených undergroundových klasík.

Aby toho nebolo málo, vokálny doprovod týmto pánom poskytne MC Rymetyme, ktorý je pre mnohých známy ako jeden z najlepších drum and bassových MC na svete. Jeho nahrávka „We Enter“ sa dočkala zremixovania od samotného Opticala a dokonca k nej bežal aj videoklip na MTV!

Domácu scénu budú reprezentovať zástupcovia DJ Lixx, Duall & Snippah. Tento ročník sa teda bude tancovať pod holým nebom až do rána. V tanečnom stane navyše odohrajú svoje sety od poobedia do večera prešovskí house a techno DJ´s.

Do programu a rôznych workshopov sa zapoja aj mentálne postihnutí z rôznych kútov Slovenska.

Dobrý Festival aj tento rok privíta bojovníkov. V divácky atraktívnych exhibíciách tento rok uvidíte okrem karate, judo a aikido tiež ukážky , taekwon-do, wing chung, kung fu, ju-jitsu, alebo capoeira.

Jedlo bude pripravované z najlepších domácich surovín a návštevníci si pochutnajú na kvalitnom pečenom mäse a zelenine. Tento rok pribudne aj oddelenie miešaných nápojov. Čapovaná Šariš desiatka bude stáť 1 euro a v ponuke je aj nepasterizované pivo. Pre skorých návštevníkov bude čakať prekvapenie v podobe čerstvých zemiakových hranolčekov (Od 15:00 do 16:00 hranolky zdarma).

Celý program s rozpisom času jednotlivých vystúpení nájdete tu: www.pis.sk/?c=14&id=205

Lístky na Dobrý Festival sú v predpredaji za 19 Eur v sieti Ticketportal. Deti do 12 rokov majú vstup zdarma v sprievode rodičov. Stanové mestečko je aj tento rok bezplatné

Lístky: www.ticketportal.sk/podujatie_search.asp?id=14462

 
1.7.2010 | Autor: Edo Kopček | Kultúra a voľný čas | čítané: 5027 krát