Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Zákon o podpore regionálneho rozvoja mešká

Vládny návrh zákona o podpore regionálneho rozvoja, ktorý bude na septembrovej schôdzi slovenského parlamentu prerokovaný v prvom čítaní je podľa poslanca Národnej rady (NR) SR za Slovenskú demokratickú koalíciu Jozefa Kužmu potrebný, ale prichádza neskoro. Na tlačovej besede v Prešove 20. augusta povedal, že od tejto právnej normy je závislý rozvoj regiónov SR hlavne takého ako je Prešovský. Obáva sa však, že ak aj zákon bude tohto roku prijatý, tak veľa zdrojov podľa neho Prešovský kraj na svoj rozvoj nezíska.

J. Kužma konštatoval, že plne podporí prijatie zákona, pretože v opačnom prípade "nemusia prísť" žiadne zdroje z fondov Európskej únie. Aj preto mal byť podľa neho zákon prijatý minimálne už v roku 2000. Na vládnom návrhu mu prekážajú najviac dve záležitosti - prehnane veľká úloha ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja pri výbere návrhov určených na podporu z fondov EÚ a nejasnosť kompetencií tzv. monitorovacieho výboru a agentúry pre regionálny rozvoj.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK