PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/6647/gary_moore_sa_stretol_s_bratmi_taslerovymi.html

Gary Moore sa stretol s bratmi Táslerovými

Gary Moore sa po svojom vystúpení na Dobrom Festivale dlho nezdržal. Našiel si však chvíľku, aby sa v zákulisí stretol s organizátormi Dobrého Festivalu Mirom a Ivanom Táslerovými, s ktorými sa priateľsky porozprával a poďakoval im aj za účinkovanie na ich festivale.
Gary Moore sa stretol s bratmi Táslerovými

Prísť sem bola veľmi dobrá myšlienka. Na Slovensku sme ešte nikdy nehrali. Publikum bolo skvelé a bol som šokovaný, že poznali moje nové skladby, ktoré som tu zahral. Myslel som si, že ich poznajú iba ľudia napríklad v Nemecku, Švédsku , či skôr v západných krajinách, no tu ma naozaj prekvapili“, neskrýval svoje nadšenie zo svojho vôbec prvého vystúpenia päťdesiatosemročný gitarista. Pred odchodom do hotela Hilton v Košiciach, kde bol ubytovaný, sa ešte vyfotil s niekoľkými fanúšikmi. Ďalší zas získali vytúžený podpis do kníh, na LP platne a jeden fanúšik si od neho nechal dokonca podpísať gitaru.

Gary určite nesklamal. Bol to skvelý zážitok nielen pre mňa a môjho brata Mira. Užili si to všetci fanúšikovia, ktorí majú radi gitarovú muziku“, prezradil svoje dojmy Ivan Tásler, ktorý so skupinou IMT Smile vystúpil na festivale pred touto žijúcou legendou.

A čo znamenala účasť Garyho Moorea na Dobrom Festivale pre hlavného organizátora Mira Táslera? „Amerika (smiech). Je to vážna vec, keď sa do malého mesta podarí dostať človeka, ktorý je v zásade žijúcou legendou. Hral perfektne, mal skvelý zvuk a jeho vystúpenie bolo niečo, čo sa len tak nevidí. Do svetovej hudby vniesol niečo, čo chronicky pozná celý svet a tento človek vystúpil u nás v Prešove. Pre mňa je to veľká vec“, hovorí s rešpektom M. Tásler.

 
9.7.2010 | Autor: Edo Kopček | Spoločnosť | čítané: 3437 krát