Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Prípravy na drift King of Europe 2010 v Prešove vrcholia

Redakcia portálu pis.sk bude po celý čas samozrejme pri tom. Ráno sme sa zúčastnili tlačovej konferencie v Hoteli Polo, na ktorej hovorkyňa Mesta Prešov ocenila špičkovú spoluprácu s organizátorom a víta špičkových európskych jazdcov ako možnosť veľkého zviditeľnenia Prešova.

Primátor Pavel Hagyari sa týchto európskych majstrovstiev zúčastní v nedeľu.

Na KOE v Prešove bude top 10 európska driftérska špička, celkovo 32 jazdcov z 11 krajín. "Číslo môže byť väčšie, jazdci a tímy sú ešte na ceste", povedal Pavol Hudák riaditeľ produkčnej spoločnosti Hart Pro a zástupca hlavného organizátora KOE a KOS na Slovensku.

Slova sa ujal aj Noro Kováčik, jeden z najlepších jazdcov. Tento vicemajster Európy v driftovaní sa zúčastnil takmer všetkých európskych súťaží a nasledujúce dni u nás bude pútať pozornosť svojím riadeným šmykom, čo je definícia driftu. Na Slovensku chce vlastný seriál a tradíciu.

Najváženejší hosť je Mikro Korer z belgicka, ktorý King of Europe vymyslel. Tento seriál zastrešuje viac ako päť rokov a rozširuje do ďalších krajín. A tak je aj Slovensko na mape Európy v driftovaní. On rozhodne o tom, či sa podobná akcia na Slovensku objaví aj budúci rok.

Slovenský šampionát má päť pretekov, tento prešovský je v poradí štvrtým pretekom. Prešov má v motoršporte obrovskú tradíciu a veľké množstvo fanúšikov. Očakáva sa, že práve v Prešove bude divácka kulisa najväčšia z celej republiky. Pozrite si zábery z hotela Polo a z poslednej prípravy trate pred Mestskou halou.

Súvisiace články
8.8.2010 Galéria: drift King of Europe 2010 7.8.2010 Galéria: King of drift Slovakia 2010 7.8.2010 Galéria: KOE + KOS Prešov 2010 5.8.2010 Organizácia dopravy počas Majstrovstiev Európy v drifte 2.8.2010 Majstrovstvá Európy v drifte
Mohlo by Vás zaujímať
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK