Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

FHE: Vanda Konečná

Prešovčanka Vanda Konečná sa usídlila v Prahe, kde sa stala muzikálovou hviezdou. Účinkovala vo viacerých tituloch v Čechcách i na Slovensku. Medzi nimi boli napr. Sweet Charity, Oliver Twist, Mníšky, Pomáda, Monte Cristo, Dracula, Cigáni idú do neba, Malý obchod s hrôzami či Žobrácka opera.

Vanda Konečná
Vanda Konečná

Temperamentná Vanda vyštudovala hudobno-dramatický odbor na košickom konzervatóriu. Od roku 1988 pôsobila v Štátnom divadle v Košiciach. Okrem muzikálov sa venuje aj moderovaniu hudobno-zábavných a detských televíznych programov (Zlatý kľúč, Kaviareň Slávia...). Zahrala si aj vo filme (Za vrchom vrch) či televíznych inscenáciách.

Hoci Vanda Konečná roky pôsobí v Prahe, telom i dušou je východniarka. „Praha je východ, “ hovorí. Na svojom konte má viacero nahrávok z muzikálových produkcií, vydanie jej profilového albumu nateraz odložili materské povinnosti.

Foto: Róbert Sándor, Korzár

Z bibliografie:
Vanda Konečná - Odborníčka na trapasy: http://www.frenky.sk/clanok.php?clanok_id=261

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK