Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

HZDS sa obzerá po koaličných partneroch

Možní koaliční spojenci Hnutia za demokratické Slovensko (HZDS) pri voľbách do samosprávneho Prešovského kraja sú podľa vyjadrenia predsedu krajského predstavenstva HZDS v Prešove Petra Chudíka 14. septembra "už len" Smer, Strana demokratickej ľavice (SDĽ), Slovenská národná strana a "dá sa ešte hovoriť o Strane občianskeho porozumenia". Spresnil, že s SDĽ možno rokovať už len o spoločnej kandidátke na post predsedu samosprávneho kraja.

S politickými subjektmi vyjednáva 4-členný tím HZDS, v ktorom okrem P. Chudíka je Pavol Kačic, Rudolf Žiak a Ľubomír Javorský. Mien kandidátov HZDS na post predsedu je viacero a P. Chudík priznal, že od minulého týždňa je medzi nimi aj jeho. Zdôraznil, že keď sa už aj HZDS nedohodne s niekým na spoločnej kandidátke, tak si vie predstaviť s viacerými povolebnú spoluprácu, čo je podľa neho ešte dôležitejšie.

Všetky kroky musí podľa stanov najprv schváliť centrála HZDS a potom potvrdiť krajský nominačný snem, ktorý sa zíde 12. októbra a bude schvaľovať nielen kandidátov do volieb, ale aj možné koalície a volebný program.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK