Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Smer-SD chce vidieť v primátorskom kresle Milana Lacu

Strana Smer-SD vstupuje do volebného súboja o primátorské kreslo v Prešove s kandidátom Milanom Lacom.

Médiá o tom dnes večer informoval krajský predseda strany Smer–SD Stanislav Kubánek.

"Okresná rada sa jednoznačne zhodla na tom, že najvhodnejším kandidátom na túto funkciu je Milan Laca, ktorý má bohaté skúsenosti s komunálnou politikou ako poslanec mestského zastupiteľstva, ale aj ako viceprimátor mesta", povedal Kubánek a dodal, že s touto kandidatúrou dnes súhlasilo všetkých 12 členov okresnej rady. Kubánek zároveň konštatoval, že ich strana ide do týchto volieb samostatne a rovnako vytvorí aj vlastnú kandidátku na poslancov.

Milan Laca má 56 rokov, je ženatý a má tri deti. V súčasnosti pracuje ako zástupca riaditeľa na Strednej odbornej škole technickej v Prešove a zároveň je poslancom mestského zastupiteľstva.

Ak by sa mu vo voľbách podarilo uspieť jeho hlavnou prioritou by bola predovšetkým oblasť dopravy a zamestnanosť.

"Prešov trpí na zlú dopravnú infraštruktúru, navonok i dovnútra, to je jedna z hlavných vecí, ku ktorým treba pristúpiť, ďalšia oblasť pracovné sily, priemyselný park a investori", konštatoval kandidát na primátora. Dodal, že je potrebné intenzívne rokovať ohľadom diaľnice, dokončenia Nábrežnej komunikácie i Kuzmányho ulice.

Laca verí, že na nových pracovných miestach sa uplatnia predovšetkým mladí ľudia a preto chce v neposlednom rade zamerať svoje aktivity na oblasť základných škôl a v spolupráci s VÚC aj na stredoškolákov.

Podľa Lacu idú do volebného súboja otvorene so zámerom dosiahnuť čo najlepší výsledok. K otázke, koho považuje za svojich najväčších súperov, sa nechcel vyjadrovať.

"Urobíme všetko preto, aby sme boli úspešní jednak s kandidatúrou na funkciu primátora a samozrejme aj s kandidatúrou na poslancov, aby sme mali čo najsilnejší poslanecký klub, ktorý by vedel realizovať náš program", povedal Laca.

Kubánek sa dnes vyjadril aj ku kandidátom ich strany na primátorské posty v niektorých ďalších mestách v regióne Šariša. V Bardejove ide do volieb úradujúci primátor Boris Hanuščák, v Stropkove Peter Obrimčák a v Sabinove Peter Molčan. O hlasy voličov sa bude znovu uchádzať aj primátor Giraltoviec Ján Rubis. Kandidátom Smeru-SD vo Svidníku je Pavol Olejár.

Súvisiace články
4.10.2010 O post primátora mesta sa mieni uchádzať šesť kandidátov
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK