Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

O post primátora mesta sa mieni uchádzať šesť kandidátov

O post primátora mesta Prešov sa mieni uchádzať šesť kandidátov. Po doručení kandidačných listín to dnes pre TASR potvrdila Beáta Findišová z organizačného odboru Mestského úradu v Prešove.

Do súboja o primátorské kreslo chce zasiahnuť poslanec mestského zastupiteľstva Anton Bidovský, ktorý bude kandidovať ako nezávislý. Bez podpory politických strán plánuje do volebného súboja vstúpiť aj úradujúci primátor Pavel Hagyari (nezávislý). Kandidačné listiny v stanovenom termíne odovzdala aj nezávislá kandidátka a súčasná poslankyňa mestského parlamentu Marta Kollárová.

Strana Smer-SD ide do komunálnych volieb s kandidátom Milanom Lacom, ktorý pracuje ako zástupca riaditeľa na strednej odbornej škole a zároveň pôsobí ako poslanec mestského zastupiteľstva. Toho budú podporovať aj strany ĽS-HZDS, SNS a HZD.

Spoločným kandidátom strán KDH, SDKÚ-DS, SaS a Most-Híd je poslanec Národnej rady SR Ondrej Matej (SDKÚ-DS). Posledným, podľa abecedného poradia, je športový manažér Patrik Tomič, ktorý kandiduje ako nezávislý.

Findišová dodala, že kandidačné listiny a ďalšiu dokumentáciu bude skúmať mestská volebná komisia, ktorá musí najneskôr do 13. októbra rozhodnúť o zaregistrovaní kandidátov.

Súvisiace články
2.10.2010 Spoločným kandidátom na primátora za stredopravú koalíciu je O.Matej 30.9.2010 Smer-SD chce vidieť v primátorskom kresle Milana Lacu 30.9.2010 P. Hagyari dnes oficiálne oznámil kandidatúru na post primátora
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK