Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Decentralizácia a komunikácia

Združenie podnikateľov Slovenska Prešovského kraja na svojom riadnom zhromaždení dňa 2. 10. 2001 podporilo decentralizáciu štátnej správy prostredníctvom konštituovania VÚC a vyjadrilo nádej, že budúce usporiadanie štátu zníži mieru byrokracie a zvýši úroveň ochrany podnikateľov pred subjektívnym, nejednotným a často svojvoľným postupom orgánov štátnej správy...

Podľa slov predsedu KR ZPS Ing. R. Stolárika, chce ZPS PO prispieť k vybudovaniu modernej a rozvinutej trhovej ekonomiky ponukou otvorenej a vecnej komunikácie, usilujúcou sa o konštruktívny partnerský dialóg. Jedným z cieľov je aj upevnenie názoru verejnosti na prospešnosť podnikania formou informovania verejnosti. Za týmto účelom v najbližšej dobe pripravuje ZPS PO spustenie informačného internetového portálu.

ZPS je nezisková, apolitická stavovská organizácia, ktorej cieľom je chrániť podnikateľský stav pred obmedzovaním podnikateľských práv a slobôd a zabraňovať všetkým politickým a ekonomickým opatreniam vedúcim k zhoršovaniu rovnoprávneho trhového podnikateľského prostredia. Funguje na princípoch dobrovoľnosti, rešpektovanie práva slobody názoru, prejavu a politickej príslušnosti, čestnosti a morálnosti.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK