Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Decentralizácia a komunikácia

Združenie podnikateľov Slovenska Prešovského kraja na svojom riadnom zhromaždení dňa 2. 10. 2001 podporilo decentralizáciu štátnej správy prostredníctvom konštituovania VÚC a vyjadrilo nádej, že budúce usporiadanie štátu zníži mieru byrokracie a zvýši úroveň ochrany podnikateľov pred subjektívnym, nejednotným a často svojvoľným postupom orgánov štátnej správy...

Podľa slov predsedu KR ZPS Ing. R. Stolárika, chce ZPS PO prispieť k vybudovaniu modernej a rozvinutej trhovej ekonomiky ponukou otvorenej a vecnej komunikácie, usilujúcou sa o konštruktívny partnerský dialóg. Jedným z cieľov je aj upevnenie názoru verejnosti na prospešnosť podnikania formou informovania verejnosti. Za týmto účelom v najbližšej dobe pripravuje ZPS PO spustenie informačného internetového portálu.

ZPS je nezisková, apolitická stavovská organizácia, ktorej cieľom je chrániť podnikateľský stav pred obmedzovaním podnikateľských práv a slobôd a zabraňovať všetkým politickým a ekonomickým opatreniam vedúcim k zhoršovaniu rovnoprávneho trhového podnikateľského prostredia. Funguje na princípoch dobrovoľnosti, rešpektovanie práva slobody názoru, prejavu a politickej príslušnosti, čestnosti a morálnosti.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK