Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

V barmanskej súťaží juniorov EUROCUP 2010 zvíťazilo družstvo z Mexika

Prvé miesto v kategórii družstiev na 18. ročníku medzinárodnej barmanskej súťaže juniorov EUROCUP 2010, ktorá sa dnes konala v Prešove, získali študenti Instituto Culinario de Mexico Puebla.

Druhá priečka patrí Hotelovej akadémii Kežmarok (HA) a tretia Hotelovej akadémii Košice.

Absolútnou víťazkou v kategórii jednotlivcov sa stala na základe rozhodnutia medzinárodnej poroty študentka HA v Košiciach Michaela Kakašová. Na druhom mieste skončila Gabriela Strachanová z HA Kežmarok a tretie miesto obsadil Denis Rák z HA Piešťany.

Kategóriu "long drink" vyhral Poliak Mateusz Dadal z Krakova a v kategórii "soft drink" zvíťazila Kežmarčanka Gabriela Strachanová. Z medailovej pozície sa v tomto roku tešila aj domáca usporiadajúca škola HA v Prešove. V kategórii "soft drink" získala druhé miesto jej študentka Mária Štefaničová.

Výkony súťažiacich dnes v prešovskej Tatran Handball Aréne okrem odbornej poroty sledovalo asi 1200 divákov. V klasických kategóriách prípravy miešaných nápojov sa súťažilo v dopoludňajších hodinách. Popoludní sa desať juniorských barmanov predstavilo v kategórii flair style. Jej víťazom sa stal György Kovács z Budapešti. Diváci nadšene tlieskali žonglérskym kúskom, ktoré predvádzali súťažiaci počas miešania drinkov.

EUROCUP každoročne organizuje Hotelová akadémia v Prešove (HA) v spolupráci s Asociáciou európskych škôl hotelierstva a turizmu. Na 18. ročníku sa zúčastnilo 29 družstiev zo Slovenska a ďalších 13 z Poľska, Maďarska, Českej republiky, Ukrajiny, Slovinska a Mexika.

Súvisiace články
27.10.2010 FOTO: Junior Bartenders EUROCUP 2010
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK