PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/7215/aktivizacia_ziackych_skolskych_rad.html

Aktivizácia žiackych školských rád

V stredu a štvrtok 27. -28. októbra 2010 sa uskutočnilo školenie pre členov žiackych školských rád (ŽŠR) stredných škôl z okresov Prešov a Sabinov.

Vzdelávanie a posilnenie sociálnych zručností zástupcov žiackych samospráv, výmena skúseností a motivácia k ich ďalšej činnosti, to bolo zámerom stretnutia v priestoroch Strednej odbornej školy dopravnej na Duklianskej 19 v Prešove.

Cieľom školenia je identifikovať roly, úlohy a kompetencie v pozícii mladého lídra – člena ŽŠR, osvojenie si základných poznatkov o ŽŠR, pomenovanie bariér a prekážok činnosti ŽŠR, ako aj osvojenie si základných komunikačných a tímových spôsobilostí.

Zúčastnení členovia žiackych školských rád si svoje úlohy skúšali v rôznych aktivitách. Dva intenzívne edukatívne dni prežili v neformálnej atmosfére, čo je jednou z hlavných predností týchto školení. Školenie realizuje Rada mládeže Prešovského kraja v rámci projektu „Aktivizácia žiackych školských rád v Prešovskom samosprávnom kraji“

Ako doplnil predseda Rady mládeže Prešovského kraja Ľuboš Marcinek: "Žiacka školská rada je volený samosprávny orgán žiakov danej strednej školy, ktorí reprezentujú názory a záujmy svojich spolužiakov a presadzujú ich na rokovaniach s vedením školy. Predstavuje možnosť žiakov demokraticky ovplyvňovať dianie v škole a aktívne na ňom participovať."

 
28.10.2010 | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 4774 krát