Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Prešovská fotosúťaž - Mesto, v ktorom žijem

Komunitná nadácia Prešov (KNP) a občianske združenie Fotoamatér Club (FAC) Prešov pripravili pre verejnosť novú fotosúťaž s názvom Prešov - mesto, v ktorom žijem.

Ako uviedla Emília Pastirčíková z KNP, do súťaže sa môžu zapojiť všetci Prešovčania so záujmom o fotografiu. „Témou je stvárnenie všetkého, čo súvisí s mestom a ľuďmi, ktorí v ňom žijú. Môže ísť o fotografie prírody, krajiny, portrétu, ale aj o reportážnu, či dokumentárnu fotografiu,“ spresnila.

Súťažiť sa bude v dvoch vekových kategóriách, do a nad 20 rokov. Termín uzávierky je 8. decembra.

„Každý autor môže predložiť maximálne tri čiernobiele alebo farebné fotografie, s rozmermi od 13 krát 18 do 24 krát 30 centimetrov. Do súťaže budú zaradené len fotografie s riadne vyplnenou prihláškou,“ ozrejmila E. Pastirčíková kritériá súťaže, ktorú vyhodnotí porota zložená z profesionálnych fotografov pôsobiacich v metropole Šariša.

Na autora najúspešnejšej fotografie čaká nákup fotomateriálu v hodnote osemsto korún, za druhé miesto v polovičnej hodnote a za tretie je to nákup fotomateriálu za 300 korún. Vernisáž výstavy a ocenenie víťazov sa uskutoční 15. decembra. Podrobnosti nájdete 2001 sa uskutoční vernisáž výstavy súťažných prác a slávnostné ocenenie víťazov. Fotografie budú zverejnené aj na Internete na www.facpo.host.sk.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK