Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

FHE: Rogers

O skupine Rogers už na tomto mieste bola reč. A to v súvislosti s Rasťom „Keresom“ Pappom (a jeho skupinou Keres) a najmä speváčkou Michaelou Mruzovou (dnes jeho manželka - Michaella Papp). Sú tu však nové informácie, preto ešte raz - a širší profil - skupiny Rogers.

Rogers
Rogers

Informácie a archívne fotografie skupiny Rogers zabezpečila speváčka Iveta Adamková (ďakujeme). Skúšobňa tejto formácie bola vo Víťazi, takže sa považovala za víťazskú kapelu.

Zakladajúci členovia boli: Janko Baloga (Víťaz - basová gitara), Peter Adam (Križovany - bicie), Peter Novotný (Víťaz - gitara), Laco Hodobaj (Prešov - klávesy). Krátko sa tam prestriedal Peter Stahovec (Hrabkov - gitara) a neskôr Paľo Kočiš (Široké - gitara).

Za mikrofónom pôsobila speváčka Ľudka, neskôr ju vystriedala Andrea Stahovcová (Hrabkov, dnes manželka Laca Hodobaja, ktorý hrá v Stope), po nej tam prišla spievať Iveta Gurčiková (dnes Adamová) - v r. 1999.

V r. 2000 sa skupina úplne zmenila. Prišla nová speváčka, spomínaná Michaella, nastali aj ďalšie personálne zmeny. Líder kapely Janko Baloga ju opustil v roku 2008. V tom istom roku odišiel z Rogersu aj Peter Adam, obaja si to namierili k Jožkovi Balíkovi a jeho skupiny Grand.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK