Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Policajti dnes darovali takmer 14 litrov krvi

Prešovskí policajti dnes predpoludním priamo v sídle Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove (KR PZ) darovali takmer 14 litrov krvi.

Hovorca KR PZ Daniel Džobaník pre TASR uviedol, že medzi príslušníkmi sú pravidelní darcovia, ale zapájajú sa aj do akcií pri rôznych príležitostiach.

Hromadný odber krvi v budove krajského policajného riaditeľstva realizovali pracovníci Národnej transfúznej služby, ktorí tu inštalovali tri mobilné odberové lôžka.

Džobaník konštatoval, že najvzácnejšiu tekutinu darovali radoví policajti, ale aj vedúci pracovníci odborov, rôznych vekových kategórií. Medzi nimi bolo aj šesť takých, ktorí krv darovali po prvýkrát v živote.

"Som rád, že 31 našich policajtov sa dnes rozhodlo pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Policajti sa pri svojej práci často stretávajú so situáciami, kedy život a zdravie ľudí závisí od toho, či bude v nemocniciach dostatok krvi", konštatoval riaditeľ KR PZ v Prešove Jozef Seman.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK