Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Opitého mestského policajta prepustili

Za hrubé porušenie pracovnej disciplíny rozviazali 16. októbra s okamžitou platnosťou pracovný pomer so zamestnancom Mestskej polície v Prešove Miroslavom H. Na služobnej Felicii v sobotu 13. októbra havaroval mimo mesta Prešov v obci Chmeľovec a svojmu spolujazdcovi a kolegovi Petrovi I. spôsobil ťažké zranenie. Je u neho podozrenie zo zlomeniny kľúčnej kosti, preto jeho pracovný pomer zamestnávateľ posúdi neskôr.

Náčelník Mestskej polície v Prešove Ján Pavlovský 16. októbra informoval, že nevie si tento skutok vysvetliť, pretože išlo o dvoch skúsených a dlhoročných zamestnancov, ktorí svojvoľne v službe vzali auto a opustili mesto Prešov. Povedal tiež, že zvažuje podanie trestných oznámení zo spáchania viacerých trestných činov, o. i. zneužitia právomocí verejného činiteľa, poškodenia cudzej veci v opitosti, ublíženie na zdraví. Miroslavovi H. namerali v krvi 1,17 promile alkoholu. Na služobnom vozidle vznikla škoda asi 150 tisíc Sk.

J. Pavlovský poznamenal, že sprísnia kontroly požitia alkoholu pred nástupom do služby a navyše vytypujú úzky okruh tých, ktorí budú môcť na služobných vozidlách šoférovať. Okrem toho jednotlivým veliteľom pracovísk budú musieť členovia motorizovaných hliadok zdôvodňovať zistený najazdený vyšší počet km.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK