Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Volebná komisia veľké problémy neriešila

Dve rozdielne kandidátne listiny podané v rôzne dni Rómskou občianskou iniciatívou (ROI) a podpísané rozdielnymi menami boli jediným vážnejším problémom na ustanovujúcom rokovaní 24. októbra krajskej volebnej komisie pre voľby orgánov Prešovského samosprávneho kraja v Prešove. Komisia sa nedokázala skontaktovať s hodnovernými zástupcami ROI, navyše jej nominant sa rokovania komisie nezúčastnil.

Žrebom určili za predsedníčku komisie Darinu Kapraľovú (Strana demokratickej ľavice) a za podpredsedu Ladislava Sabola (Slovenská demokratická a kresťanská únia).

Komisia jednomyseľne schválila, že bude akceptovať výsledky preverovania podaných kandidátnych listín odbornými pracovníkmi Krajského úradu v Prešove. D. Kapraľová k tomu dodala, že všetci nezávislí kandidáti mali podstatne viac podpisov, ako bolo potrebných.

Za členov komisie nominovalo svojich zástupcov 17 politických strán, v tom aj koalícia Hnutie za demokratické Slovensko - Smer. Na rokovaní nebol prítomný okrem zástupcu ROI ešte zástupca Strany maďarskej koalície. Naopak zúčastnili sa rokovania predstavitelia krajskej správy Štatistického úradu SR v Prešove, aby dohodli postup prác pri príprave štatistického spracovania výsledkov volieb.

Ďalšie rokovanie komisie bude v pondelok 29. októbra.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK