Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Rozšíriť kapacity lôžok!

Petíciu za rozšírenie ubytovacích kapacít Študentského domova Prešovskej univerzity (ŠD PU) v Prešove s vyše 1200 podpismi poslucháčov PU zaslali v pondelok 5. novembra predsedovi Národnej rady SR. Informovali o tom 7. novembra novinárov v Prešove členovia petičného výboru Gabriela Jurašková a Michal Kaliňák. Počkajú na reakciu šéfa parlamentu a potom sa rozhodnú či začnú presviedčať aj konkrétnych poslancov. "Nežiadame, aby hneď zajtra nám postavili nový internát, ale kompetentných upozorňujeme na to, aby plnili priority tejto vládnej koalície," povedal M. Kaliňák.

Zber podpisov na petičné hárky bol 29. a 30. októbra. Impulzom k iniciatíve sa stala skutočnosť, že v tomto roku žiadalo o ubytovanie na internátoch ŠD PU 2600 záujemcov, no kapacitne mohli vyhovieť len 1630. G. Jurašková, ktorá je aj predsedníčkou študentskej internátnej rady, za neseriózne považuje, že niektoré stredoškolské internáty sa v Prešove prerobili na kancelárie. Aj týmito súvislosťami M. Kaliňák zdôvodnil prečo petíciu neadresovali vedeniu PU, ale rovno J. Migašovi.

Najdrahšie ubytovanie v ŠD PU je mesačne 500 Sk pre jedného na dvojposteľovej izbe. Mesačná cena za lôžko pre vysokoškoláka na priváte v Prešove je v priemere do 1500 Sk.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK