Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Post predsedníčky strany Náš kraj obhájila Ľ. Kráľová

Na prvom riadnom sneme politickej strany Náš kraj (NK), ktorý sa v sobotu (19. 2.) konal v Prešove, jej členovia zhodnotili činnosť strany od ustanovujúceho snemu v septembri minulého roka.

Znovu zvolená predsedníčka NK Ľuba Kráľová informovala, že v rámci programu sa tiež venovali kampani pred blížiacim sa sčítaním obyvateľov, domov a bytov, ktoré sa uskutoční v máji.

"Náš snem chce poukázať okrem iného aj na konkrétne problémy, ktoré na východe v tejto multikultúrne najpočetnejšej časti Slovenska brzdia akýkoľvek rozvoj", priblížila hlavnú myšlienku snemu Kráľová. Na východe žije podľa nej najviac Rusínov, Rómov, Ukrajincov, Karpatských Nemcov a Goralov.

Okrem toho sa vedenie strany spolu s členmi snažilo zhodnotiť pôsobenie NK v minuloročných komunálnych voľbách, ako aj finančné záležitosti fungovania strany. Členovia si tiež volili nové predsedníctvo a upravili stanovy NK. Post predsedníčky obhájila práve Ľuba Kráľová.

Líderka strany ďalej uviedla, že NK sa bude snažiť predovšetkým znížiť rozdiely medzi jednotlivými regiónmi Slovenska a sprístupniť fondy Európskej únie. "Chceme tiež zabezpečiť lepšiu dopravnú infraštruktúru a ľahší prístup k informáciám. Naším cieľom je aj znižovanie nezamestnanosti a pracovnej migrácie v okresoch Bardejov, Stará Ľubovňa, Humenné, Medzilaborce, Snina, Stropkov a Svidník, " konkretizovala Kráľová. Okrem toho sa chce strana venovať aj znižovaniu nedofinancovanosti východoslovenských okresov zo strany vlády vo vzťahu k eurofondom.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK