Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Druholigisti boli aktívny predovšetkým v zakončova

Aj druhá liga v malom futbale má zimnú prestávku, ktorá je ideálnym časom na štatistické údaje z jesennej časti. Pripomeňme si najprv, že tri postupové miesta patria po polčase sezóny FC Ambre, Sofosu (ten sa už druhý krát premenoval, tentoraz na Pneuservis Alfa Tire) a Pulpu.

Tieto tri celky držia najvyššie nad hlavou aj zástavu streleckej efektivity, pretože spoločne skórovali 330 krát! Dovedna všetky zúčastnené družstva napli sieť v 1162 prípadoch, čo predstavuje slušný priemer 83 presných zásahov na kolo a 11,85 na jedno stretnutie. Na čele produktivity je suverénne usadená FC Ambra so 122 gólmi. Za ňou nasleduje Pulp, ktorý zaťažil kontá súperov 108 krát a Sofos s presnou stovkou na konte plusových zásahov. Naopak najhoršie výsledky v tejto činnosti vykazuje FC Šidlovec s chudobnými štyridsať jeden gólmi, ďaleko od neho neušli ani FC Black Heards, ktorí pridali iba o tri presné zásahy navyše a nevyznamenal sa ani Noem s päťdesiatimi gólmi. Zásadný rozdiel je však v tom, že kým spomínaný počet gólov zabezpečil Noemu dvanásť bodov, Šidlovec ich získal iba štyri a Black Heards dokonca len jediný. Logicky z toho vyplýva aj ďalší rezultát a to ten, že spomínané dva celky sú úplne na chvoste druholigového pelotónu. V obranných činnostiach došlo ku viacerým prekvapeniam, predovšetkým na čelných pozíciách. Najprecíznejšiu defenzívu, dokumentovanú najnižším počtom obdržaných gólov, má Sídlisko II, ktoré inkasovalo iba 44 krát. Za ním sa umiestnil prekvapujúco ExCentrum s rovnou päťdesiatkou a až tretiu priečku obsadil s 52 gólmi Pulp. Tak „Sídliskári“ ako aj ExCentrum nepatria momentálne medzi trojicu postupujúcich, ktorým v tejto oblasti vytreli zrak. Nelichotivé primáty znamenajúce najviac obdržaných gólov „získali“ FC Black Heards, M-N Z.I.P. a FC Šidlovec. Na mieste je pripomenúť aj fakt, že M-N Z.I.P. si pripísal aj dva smutné rekordy jesene, keď v deviatom kole podľahol Pulpu neuveriteľne vysoko, v pomere 3:30 a v poslednom kole si to takmer zopakoval v stretnutí so Švábami, tentoraz s výsledkom 2:24... Druhá liga má teda za sebou polovicu svojho maratónu o tri postupujúce miesta do Pohára primátora. Pätnásť jarných kôl bude teda o to dramatickejších, pretože náskok vedúcej trojice nie je vôbec rozhodujúci a o čelo sa bude ešte tuho bojovať.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK