PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/7893/za_parkovanie_v_areali_fakultnej_nemocnice_sa_bude_znovu_platit.html

Za parkovanie v areáli fakultnej nemocnice sa bude znovu platiť

Parkovanie v areáli Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove bude od 1. marca opäť spoplatnené. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková. Doplnila, že zároveň dochádza aj k zmene organizácii dopravy pri vjazde a výjazde z parkovísk.

"Vchádzať do areálu sa bude cez rampu pri hornom vstupe medzi budovami interného a krčného oddelenia, kde si návštevník nemocnice odoberie parkovací lístok, za ktorý zaplatí pri odchode pri tzv. dolnej rampe v blízkosti starej budovy gynekologického oddelia", spresnila Koziaková.

Nemocnica sa vracia k opätovnému zavedeniu platenia parkovného po viac ako pol roku. To bude spoplatnené od 6. do 18. hodiny, pričom cena parkovacieho lístka predstavuje 30 centov za polhodinu, za celodenný lístok zaplatí vodič 4,20 eura. Koziaková pripomenula, že takto získané financie, využije nemocnica predovšetkým na údržbu komunikácií a chodníkov.

"Vedenie nemocnice sa rozhodlo vyjsť v ústrety pacientom, prípadne ich sprievodu v tom, že ak vodič opustí náš areál do dvadsiatich minút od odobratia lístka, nebude jeho parkovanie spoplatnené", konštatovala hovorkyňa. Tento čas by mal stačiť na to, aby sprevádzajúca osoba mohla pacienta vysadiť pred zdravotníckym zariadením, prípadne ho po absolvovaní vyšetrenia vyzdvihnúť, bez povinnosti platenia parkovného.

Hovorkyňa dodala, že za parkovanie v areáli nebudú platiť darcovia krvi, ktorí sa pri výstupe z areálu preukážu parkovacím lístkom potvrdeným Národnou transfúznou službou.

 
28.2.2011 | Autor: TASR | Zdravotníctvo | čítané: 3481 krát