Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Konkurz Imuny netreba vnímať ako negatívum

Konkurz, ktorý bol vyhlásený na Imunu, š. p., Šarišské Michaľany v okrese Sabinov, netreba podľa premiéra Mikuláša Dzurindu a vicepremiéra Ivana Mikloša vnímať len ako niečo negatívne. Takto zhodne sa obaja vyjadrili 8. decembra na tlačovej besede v Prešove. I. Mikloš pritom argumentoval, že pri predaji cez riadený konkurz sa podnik odbremení od všetkých záťaží minulosti. Spresnil, že o konkurze na výrobcu krvných derivátov nerozhodla vláda SR, ale veritelia podniku.

M. Dzurinda konštatoval, že ak sa doteraz štandardným spôsobom nenašiel strategický investor pre Imunu, tak treba hľadať aj iné cesty. "A možno práve teraz sa objaví aj nový záujem," uviedol. Zdôraznil, že Imuna má perspektívu a vláda i v súčasnosti prijíma opatrenia, aby sa výroba v nej ani v súčasných zložitých pomeroch nezastavila. Podnikajú sa všetky také kroky, aby sa "nič dramatické" neudialo. Konkurz má podľa neho pomôcť prechodu zdravého v podniku z jedných vlastníckych rúk do druhých.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK