Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Mesto pomohlo ďalšou „kvapkou“

Dnes bol na Kliniku pediatrie FNsP J. A. Reimana v Prešove odovzdaný symbolický šek, ktorý pomôže deťom, malým pacientom.

Na benefičnom hokejovom zápase organizovanom pod záštitou mesta, ktorý sa uskutočnil minulý týždeň, proti sebe „bojovali“ predstavitelia MsÚ, Mestskej polície a mestských organizácií na jednej strane a zástupcovia Hasičského a záchranného zboru na strane druhej. Bojovali však za jeden spoločný cieľ, a to pomôcť dobrej veci.

Štartovné bolo symbolické a finančný výťažok zo zápasu putoval na Kliniku pediatrie FNsP J. A. Reimana v Prešove. Ako uviedla hovorkyňa nemocnice, PhDr. Renáta Koziaková, PhD. , každá takáto akcia je vnímaná ako veľké pozitívum. „Oceňujeme zorganizovanie benefičného podujatia Valentínska kvapka krvi. Ide o šľachetnú myšlienku, sprevádzanú atraktívnym programom, ktorá rozširuje počet bezplatných darcov krvi.

Pri tejto príležitosti bola dnes finálna suma primátorom, JUDr. Pavlom Hagyarim a viceprimátorom, JUDr. Reném Pucherom odovzdaná do rúk prednostu Kliniky pediatrie, MUDr. Jána Kovaľa, PhD. „Rovnako ďakujeme organizátorom a sponzorom, že sa rozhodli darovať výťažok z akcie na Kliniku pediatrie našej nemocnice. Takto získané financie využijeme na zlepšenie zdravotnej starostlivosti pre našich malých pacientov“, dodala hovorkyňa.

Po zápase, ktorý sa skončil výsledkom 5:3 v prospech zástupcov mesta, sa v spolupráci s Národnou Transfúznou službou SR uskutočnil odber krvi nie len od jednotlivých hráčov, ale aj od dobrovoľníkov.

Podujatie „Valentínska“ kvapka krvi bolo súčasťou aktivít, ktoré mesto Prešov pripravovalo k dňu sv. Valentína, avšak kvôli harmonogramu jednotlivých akcií a vyťaženosti ľadovej plochy, tento dátum pripadol na magické trojky, teda na 3.3.2011. „Veríme, že aj tento dátum bude symbolizovať lásku, avšak v trochu inej podobe. V podobe pomoci a súdržnosti nielen nášho kolektívu, ale všetkých ľudí, ktorí sa zúčastnili na dnešnej akcii“, dodal na záver stretnutia viceprimátor René Pucher, ktorý si na svoje konto pripísal jeden gól a dve asistencie.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK