Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

Mesto pomohlo ďalšou „kvapkou“

Dnes bol na Kliniku pediatrie FNsP J. A. Reimana v Prešove odovzdaný symbolický šek, ktorý pomôže deťom, malým pacientom.

Na benefičnom hokejovom zápase organizovanom pod záštitou mesta, ktorý sa uskutočnil minulý týždeň, proti sebe „bojovali“ predstavitelia MsÚ, Mestskej polície a mestských organizácií na jednej strane a zástupcovia Hasičského a záchranného zboru na strane druhej. Bojovali však za jeden spoločný cieľ, a to pomôcť dobrej veci.

Štartovné bolo symbolické a finančný výťažok zo zápasu putoval na Kliniku pediatrie FNsP J. A. Reimana v Prešove. Ako uviedla hovorkyňa nemocnice, PhDr. Renáta Koziaková, PhD. , každá takáto akcia je vnímaná ako veľké pozitívum. „Oceňujeme zorganizovanie benefičného podujatia Valentínska kvapka krvi. Ide o šľachetnú myšlienku, sprevádzanú atraktívnym programom, ktorá rozširuje počet bezplatných darcov krvi.

Pri tejto príležitosti bola dnes finálna suma primátorom, JUDr. Pavlom Hagyarim a viceprimátorom, JUDr. Reném Pucherom odovzdaná do rúk prednostu Kliniky pediatrie, MUDr. Jána Kovaľa, PhD. „Rovnako ďakujeme organizátorom a sponzorom, že sa rozhodli darovať výťažok z akcie na Kliniku pediatrie našej nemocnice. Takto získané financie využijeme na zlepšenie zdravotnej starostlivosti pre našich malých pacientov“, dodala hovorkyňa.

Po zápase, ktorý sa skončil výsledkom 5:3 v prospech zástupcov mesta, sa v spolupráci s Národnou Transfúznou službou SR uskutočnil odber krvi nie len od jednotlivých hráčov, ale aj od dobrovoľníkov.

Podujatie „Valentínska“ kvapka krvi bolo súčasťou aktivít, ktoré mesto Prešov pripravovalo k dňu sv. Valentína, avšak kvôli harmonogramu jednotlivých akcií a vyťaženosti ľadovej plochy, tento dátum pripadol na magické trojky, teda na 3.3.2011. „Veríme, že aj tento dátum bude symbolizovať lásku, avšak v trochu inej podobe. V podobe pomoci a súdržnosti nielen nášho kolektívu, ale všetkých ľudí, ktorí sa zúčastnili na dnešnej akcii“, dodal na záver stretnutia viceprimátor René Pucher, ktorý si na svoje konto pripísal jeden gól a dve asistencie.

Mohlo by Vás zaujímať
Mesto Prešov odporúča občanom aktivovať si elektronickú schránku na doručovanie
Mesto Prešov bude aj v tomto roku doručovať niektoré rozhodnutia prostredníctvom Centrálneho Úradného doručovania (CÚD). Ide o rozhodnutia o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady. Predpokladaný termín vydávania a expedície rozhodnutí je koniec mesiaca apríl a mesiac máj.
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Tour de Prešov po prestávke opäť štartuje
Aj Prešov má svoju Tour. Po prestávke sa 1. mája 2024 obľúbené cyklistické podujatie vracia do ulíc nášho mesta. Pripravené je množstvo noviniek.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Zmena prevádzky verejných toaliet v Prešove
Mesto Prešov informuje občanov o zmene prevádzky verejných toaliet od 1. mája 2024. Pre občanov budú k dispozícii verejné toalety na Floriánovej ulici.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK