Nedeľa, 16. jún 2024
Meniny má Blanka, Bianka | zajtra Adolf

Rozhovor: Katarína Knechtová

Rozhovor s Katkou Knechtovou po skvelom koncerte s Chinaski. Bol to jeden z najkrajších momentov ktoré pri koncertoch zažívam. Sedel som na zemi pri Katke, v úžasnej atmosfére sme sa smiali, aj na tom keď frontman Chinaski potreboval "chcát".

Katarína Knechtová

Chinaski je jedna z najpredávanejších českých skupín. Úplne ma dostala naj skladba od nich, Klára, ktorú zahrali takmer punkovo. Katky Knechtovej som sa opýtal som aj na to, či má depresiu, keďže ľudia si povrchne myslia, že ju má. V skutočnosti to nie je pravda. Sú to len stavy vyčerpania pri tvorení. Rozumiem jej, mám to aj ja. Takže v pohode. Katka Knechtová je pre mňa jedna z najväčších hudobných osobností, jej pocity ma inšpirujú, objavujú sa v hudbe. Dnes sólovo pôsobiaca Katarína Knechtová navždy s know-how Pehy je kultová. Ona je Peha. Mám rád niektoré skladby, ktoré sa bežne nehrajú a ona aj dáva najavo, že nemá záujem hrať stále tie najväčšie hity. Snaží sa prichádzať vždy s niečím novým, potrebuje to zahrať inak. A to je správne. Život kreatívnych ľudí je každým dňom o brand new veciach. Je intenzívny a možno práve preto emocionálne v serpentínach ako na horskej dráhe. Na koncerte mala premiéru štýlovo celkom nová skladba vzniknutá s neviem akým producentom. Zvuk je identický so súčasnou slovenskou alternatívnou špičkou, pripomína mi skupinu Noisecut, blízko je The Cubes. To sa mi páčilo asi najviac, stimulovalo to všetky alternatívne zmysly. Médiá viac oceňujú perfektnú coververziu z 80. rokov ktorá odznela tiež. Dozviete sa, aký by mal byť jej ideálny partner...keď sa zamilujete, hrubá kniha kritérií odpadá. Po vypnutí kamery sme ešte chvíľu hovorili o varení... Život ide ďalej. A inak.

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Súvisiace články
11.9.2011 Rozhovor: Ján Čerkala, technický riaditeľ Pivovaru Šariš 24.8.2011 Rozhovor: Martin Sepeši, tvorca VJ Battle 23.5.2011 Svetová premiéra Kataríny Knechtovej! 30.3.2011 FOTO: Katarína Knechtová Chinaski Tour 2011 13.3.2011 Rozhovor: Andreas a Hadík zo skupiny Talkshow
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK