Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

FOTO: Dan Bárta predviedol hudobné divadlo

Dan Bárta včera odohral výnimočný koncert s triom Roberta Balzara v prešovskom City Clube. Hudobníci sa po 700 km ceste z Prahy postavili rovno na pódium a odohrali plnohodnotný koncert na dva sety pozostávajúci zo skladieb z albumu Theyories.

Zvykli sme si na zvuk veľmi rýchlo a išli sme do toho. Ľudia hneď reagovali, bavili sa a bolo cítiť, že sme na skvelej klubovej akcii. Spätná väzba medzi nami fungovala veľmi dobre“, zhodnotil po vystúpení spevák Dan Bárta. Medzi jednotlivými piesňami komunikoval Bárta s publikom v slovenskom jazyku, čím si ho od začiatku získal. „Pesničky by mali ľudí tešiť. Robíme náročnú muziku a už dávnejšie som si uvedomil, že je dobré ľudí medzi jednotlivými pesničkami osviežiť“, dodáva spevák.

Akustický album Theyories vydali hudobníci koncom minulého roka a jedná sa o ich prvú spoločnú nahrávku. Obsahuje jedenásť piesní známych interpretov (Led Zeppelin, The Police, Jamiroquai, Björk a ďalších). „Všetci by mohli čakať, že nahráme skladby, ktoré sme väčšinou hrávali na koncertoch. Koncept bol však jasne daný – nahrať veci, ktoré, ako plynul čas, Dana nejakým spôsobom ovplyvnili. Sú to všetko veci z oblasti rocku, popu, funku. Pre mňa ako basgitaristu a aranžéra to bola veľmi zaujímavá skúsenosť, ako tieto skladby uchopiť a hrať v klasickom jazzovom kvartete“, spomína na vznik albumu Robert Balzar.

Dnes pokračuje zoskupenie Dan Bárta a Robert Balzar Trio koncertom v košickom Kulturparku Kasárne a zajtra v Žiari nad Hronom. V jeseni sa slovenským fanúšikom predstavia Dan Bárta a Dara Rolins v kombinovanom projekte Illustratosphere a Sexy Dancers.

Text: Edo Kopček
Foto: greatmilan

Súvisiace články
15.9.2011 Foto: Richard Müller, Dan Bárta Potichu tour 2
Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK