Piatok, 10. máj 2024
Meniny má Viktória | zajtra Blažena

Stovky ľudí dnes prišli do PKO v Prešove na veľtrh práce

Priestory historickej budovy Parku kultúry a oddychu na Hlavnej ulici v Prešove dnes zaplnili stovky ľudí, ktorí si hľadajú prácu.

(foto: MsÚ)
(foto: MsÚ)

V rámci veľtrhu práce s názvom JOB2DAY tu pracovné príležitosti či poradenstvo ponúka 25 spoločností a personálnych agentúr.

Hlavný organizátor podujatia Marián Beliš konštatoval, že už počas prvých hodín po otvorení evidovali mimoriadny záujem zo strany verejnosti. Zdôraznil, že priebeh prvého dňa ich utvrdil v tom, že takéto podujatie v Prešove má zmysel. V prípade, že ho budú pripravovať aj v budúcom roku, bude však podľa nich potrebné hľadať väčšiu plochu.

"Záujem vystavovateľov v posledných dvoch týždňoch prevyšoval naše očakávanie a doslova sme museli niektorých odmietnuť. Čo je však podstatnejšie, prichádza množstvo ľudí, ktorí si hľadajú prácu", povedal pre TASR Beliš.

Koridory medzi jednotlivými prezentačnými stánkami zaplnili rady mladých i starších záujemcov o prácu. Bol medzi nimi aj 25-ročný Michal z Prešova, ktorý ocenil, že sa takéto podujatie koná aj v tomto meste. "Bolo to stále v Košiciach, Bratislave, na Prešov sa nejako zabúdalo a je tu druhá najväčšia nezamestnanosť na Slovensku. Ťažko mladému človeku bez praxe niečo hľadať, tak možno tu niečo nájdem", povedal absolvent bakalárskeho štúdia na technickej univerzite.

Cieľom veľtrhu je poskytnúť uchádzačom o zamestnanie informácie o spoločnostiach pôsobiacich na trhu práce a vytvoriť podmienky na nadviazanie kontaktov s potenciálnym zamestnávateľom.

"Prišli tí, ktorí sú nezamestnaní a hľadajú si prácu, prišli aj absolventi škôl, prišli zamestnaní, ktorí sú nespokojní a chcú zmeniť prácu. Zaujímajú sa väčšinou o ponuky na Slovensku a konkrétne v prešovskom regióne", uviedla pracovníčka jednej z agentúr Miriam Žarnovská.

Záujemcovia o prácu či poskytnutie podrobností o jej získavaní budú mať možnosť získať informácie aj v stredu (11. 5.), kedy veľtrh pokračuje druhým dňom.

Súvisiace články
11.5.2011 FOTO: Veľtrh práce
Mohlo by Vás zaujímať
Mesto Prešov odporúča občanom aktivovať si elektronickú schránku na doručovanie
Mesto Prešov bude aj v tomto roku doručovať niektoré rozhodnutia prostredníctvom Centrálneho Úradného doručovania (CÚD). Ide o rozhodnutia o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady. Predpokladaný termín vydávania a expedície rozhodnutí je koniec mesiaca apríl a mesiac máj.
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Tour de Prešov po prestávke opäť štartuje
Aj Prešov má svoju Tour. Po prestávke sa 1. mája 2024 obľúbené cyklistické podujatie vracia do ulíc nášho mesta. Pripravené je množstvo noviniek.
Zmena prevádzky verejných toaliet v Prešove
Mesto Prešov informuje občanov o zmene prevádzky verejných toaliet od 1. mája 2024. Pre občanov budú k dispozícii verejné toalety na Floriánovej ulici.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK