Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

A finále turnaja OFZ vybojoval FK Atak

Už trinásť rokov bojujú futbalisti prešovského a sabinovského okresu o víťazstvo v halovom turnaji Oblastného futbalového zväzu.Tradičná „skupina uličnej ligy“ má staronového postupujúceho, ktorým je nečakane FK Atak Prešov.

Na druhom mieste znamenajúcom účasť v B finále skončil najväčší favorit MFK Tatra Temex. Práve vzájomné stretnutie týchto rivalov, ktoré sa skončilo víťazstvom Ataku 1:0, rozhodlo o celkovom umiestnení oboch celkov. FK Atak Prešov, vlani ešte účastník uličnej ligy v malom futbale, tak obhájil vlaňajší postup medzi najlepšie celky. Turnaj rozohrala Hesta s príjemným prekvapením podujatia BF Designom. Favorizovaná Hesta zvíťazila 4:2, ale Design nerezignoval a potrápil aj najväčších favoritov. Potom si v šlágri zmerali sily už spomínaní postupujúci, medzi ktorých sa chcel zaradiť aj AB tex Chaos Gemor. Ambície potvrdil víťazstvom 5:0 nad ExCentrumom, to však ešte nikto netušil, že to bude jeho posledný bodový zápis na turnaji. Hesta zlyhala v súboji s Tatra Temexom predovšetkým v koncovke, preto stretnutie ani nemohlo skončiť inak, ako jej porážkou v pomere 2:5. Za zmienku stojí aj fakt, že to boli posledné dva góly ktoré Temex obdržal, čo potvrdzuje jeho výnimočné defenzívne kvality. BF Design sa dočkal prvého víťazstva v pomere 4:1 s nepresvedčivo hrajúcim ExCentrumom a jeho chuť do hry ešte viac vzrástla. Potom FK Atak síce prehrával s AB texom 0:1, do čierneho však následne triafal iba on a zaslúžene zvíťazil 6:1. MFK Tatra Temex musel srdnato bojovať o víťazstvo s bojovným BF Designom. Skúsenosti však boli zjavne na strane jesenného prešovského majstra, ktorý zvíťazil 2:0. AB tex sa postupne herne vytratil, čo nemohla nevyužiť Hesta na víťazstvo 6:3. FK Atak začal s ExCentrumom ako z veľkej knihy a už po piatich minútach viedol 4:0. Potom zaspal na vavrínoch, z ktorých sa prebral až v samotnom závere, keď za stavu 4:2 ešte dvakrát skóroval. V nasledujúcom stretnutí Tatra Temex nemal žiadne problémy s AB texom a naložil mu presvedčivých 6:0. Naopak herný výpadok mal FK Atak, ktorý musel o chudobné víťazstvo 3:2 bojovať s BF Designom v závere stretnutia dokonca v oslabení. Hesta sa pred rozhodujúcim stretnutí o postup, na ktorý stále mohla reálne pomýšľať, rozohriala s ExCentrumom a zvíťazila 5:1. Svoj veľmi dobrý výkon na turnaji korunoval BF Design víťazstvom 3:0 nad AB texom a Tatra Temex nedal šancu ExCentrumu, ktorý zdolal 5:0. V hre o celkové prvenstvo teda ostali pred záverečným stretnutím MFK Tatra Temex, FK Atak a Hesta. Najlepšie vyhliadky mal FK Atak, ktorému v súboji s Hestou stačila aj akákoľvek remíza. Taktický a disciplinovaný výkon mu však priniesol víťazstvo 2:0 a postup do A finále. MFK Tatra Temex tak obsadil druhú priečku a kvalifikoval sa do B finále halového turnaja OFZ.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK