Sobota, 11. máj 2024
Meniny má Blažena | zajtra Pankrác

Temex druhú šancu z rúk nepustil

13. ročník halového turnaja ObFZ mal oproti ostatným ročníkom bohatší scenár. Po prvýkrát mohli družstvá, ktoré obsadili v základných skupinách druhé miesta, zložiť reparát a zmerať si sily v B finále. Podujatie otvorili starší dorastenci Nižnej Šebastovej so svojimi rovesníkmi z Tatranu Prešov.

Tatran, hrajúci s B tímom, nedal súperovi žiadnu šancu a zdolal ho 6:0. Podobne razantne vykročil aj Tatra Temex v stretnutí s Gregorovcami, ktoré mu podľahli 0:5. Hráči Torysy boli šťastnejší po víťazstve 3:2 nad výberom arbitrov ObFZ a Nižná Šebastová uhrala s Gregorovcami vzápätí remízu 2:2. Tatran pokračoval vo víťaznom ťažení a ani Rozhodcovia mu nerobili vážnejšie starosti. Víťazstvo 3:0 bolo úplne zaslúžené. Tatra Temex zasa neodohral až tak jednoznačný zápas s Torysou, avšak víťazstvo 4:3 si nenechal vziať. Gregorovce tiež „padli za obeť“ dobre rozbehnutému Tatranu, ktorý uhral tretí zápas po sebe bez obdržaného gólu a zvíťazil jasne 5:0. Torysa ostala verná svojej tradícii dramatických duelov, Nižnú Šebastovú totiž porazila najtesnejšie 2:1. O prvé veľké prekvapenie sa postarali Rozhodcovia, ktorí dokázali zvrátiť nepriaznivý stav s Temexom a zvíťaziť 3:2. Torysa požičané vrátila v stretnutí s Gregorovcami, ktorým pre zmenu podľahla 1:2. Kľúčové stretnutie pre osud turnaja zohrali medzi sebou Tatran Prešov s Tatra Temexom. Dorastenci Tatranu, ktorí dovtedy neinkasovali, nemali tentoraz šťastie ani v defenzíve ani v útočných činnostiach. Temex sa po predchádzajúcej prehre výborne pripravil, zahral skvele v defenzíve a vybojoval kľúčové víťazstvo 3:0. Nižná Šebastová sa nedočkala víťazstva ani v treťom vystúpení, tentoraz uhrala s Rozhodcami remízu 2:2. Torysa nestačila na Tatran a neostala verná ani svojim najtesnejším výsledkom. Svojmu súperovi podľahla jasne 2:7. Gregorovce hrali s Rozhodcami svoj najdôležitejší zápas. Prípadné víťazstvo im zabezpečovalo tretiu priečku a svoj cieľ začali napĺňať hneď od začiatku. Po množstve príležitostí viedli už 3:0 a takmer zaspali na vavrínoch. Rozhodcom stačili sily iba na skorigovanie stavu, keď nakoniec prehrali 2:3. Tatra Temex mal svoj osud vo vlastných rukách a na prvenstvo musel zvíťaziť s Nižnou Šebastovou. Kto čakal drámu bol sklamaný, Temex doslova na hracej ploche kraľoval, zvíťazil 8:0, čo znamenalo celkové prvé miesto v turnaji. S rovnakým počtom bodov, ale s horším vzájomným zápasom skončil druhý B tím starších dorastencov Tatranu Prešov a tretie miesto patrí už spomínaným Gregorovciam. Za najlepšieho hráča a brankára boli vyhlásení Jozef Tirer, respektíve Lukáš Hopko z celku Tatranu Prešov, koruna najlepšieho strelca patrí Miroslavovi Sedlákovi z MFK Tatra Temex Prešov.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK