Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Kmeň E. coli zistený u muža pravdepodobne nie je totožný s tým, ktorý zabíjal

Kmeň E.coli, ktorý zistili u 25-ročného muža v prešovskom mikrobiologickom laboratóriu, pravdepodobne nie je totožný s tým, ktorý v Nemecku zabíjal.

Pre TASR to uviedla Renáta Koziaková, hovorkyňa prešovskej nemocnice FNsP J. A. Reimana, v ktorej mladíka hospitalizovali.

"U tohto pacienta bol v prešovskom mikrobiologickom laboratóriu zistený kmeň E.coli hem. , ktorý na základe doterajších vyšetrení citlivosti na antibiotiká pravdepodobne nie je totožný s tým, ktorý v Nemecku spôsoboval úmrtia", informovala dnes. Mladý muž podľa nej nebol v posledných mesiacoch nikde v zahraničí.

V prešovskej FNsP hospitalizovali Prešovčana v pondelok 6. júna s bolesťami hlavy, hnačkou a teplotami, s porušenými parametrami v krvnom obraze, u ktorého sa rozvíjalo akútne zlyhanie obličiek. "Pacient si vyžadoval intenzívnu starostlivosť a vzhľadom na nedostatok lôžkových kapacít na jednotke intenzívnej starostlivosti bol prevezený do Košíc", uviedla Koziaková.

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK