Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

FHE: Integria

Mladá prešovská kapela Integria vznikla v januári 2007, po stretnutí gitaristov Pavla Bačkaya a Feria Dadeja. Súčasnú zostavu dopĺňajú bubeník Peter Bačkay a basák Janko Talpaš. Kapela sa predstavila aj na podujatí Rocková liga 2011 vo Véčku.

Keďže skupina má plnohodnotné informácie o sebe na svojej stránke, využívame túto možnosť, a citujeme priamo z nej:
Február 2007 – Na svete je kapela pod názvom MEOMA v ktorej účinkovali. Paľo Bačkay – gitara, Ferio Dadej – gitara, Daniel Sabol – bass gitara, Peťo Bačkay – bicie, ktorí tvorili prvú zostavu.

Marec 2007 – Veci sa čiastočne zmenili. Daniel Sabol a Paľo Bačkay si vymenili svoje inštrumentálne pôsobenie v kapele. Do kapely prichádza Ján Hnat, ktorý so sebou priniesol veľa skúseností. Kapela Meoma v zložení: Ferio Dadej – gitara, spev, Daniel Sabol – gitara, spev, Ján Hnat – klávesové nástroje, spev, Paľo Bačkay – bassgitara a jeho brat Peťo Bačkay – bicie.

Apríl 2007 – Meoma sa začína rozbiehať a chalani hrávaju po kultúrnych domoch a diskotékach cover verzie skladieb známych kapiel. V tom čase vzniká prvá vlastná skladba
s názvom , ,Chcem ti niečo povedať“.

Máj 2007 – Paľo Bačkay sa dostáva na pozíciu spevaka a začína spolu s Feriom Dadejom komponovať ďalšie skladby. Z pera Feria Dadeja vzniká pieseň , ,Prečo si?“ Kapela hrá po okolí a zbiera čoraz viac skúseností.

November 2007 – Kapela prežíva prvú krízu. Vznikajú tu rozdielne názory na hudbu.

Január 2008 – Pôsobenie Jána Hnata v kapele končí. Ttým sa mení celkový charakter hudobného žánru. Repertoár v ktorom boli zahrnuté aj ľudové piesne, sa zmenil na cover verzie populárnej hudby a názov MEOMA už bol minulosťou.

- Kapela mení názvy jeden za druhým a pomaly si začína budovať vlastný repertoár.

Júl 2008 – Z kapely odchádza gitarista Daniel Sabol. Formácia zostala trojčlenná: Ferio Dadej, Peťo Bačkay a Paľo Bačkay, ktorí v tom čase pôsobili aj v kapele Larix.

August 2008 – Dverami skúšobne prešlo niekoľko adeptov, ktorí sa uchádzali o miesto gitaristu.

September 2008 – Vo formácii No Rules sa objavuje nová tvár Jany Talpaš, talentovaný mladý chalan zo zahraničným hudobným štýlom a cítením.

December 2008 – A je to tu J, opäť nový názov, tento krát „Symmetry“. Repertoár sa čo raz viac rozširuje o nové skladby.

Január 2009 – Zmena na poste bubeníka, Peťa Bačkaya vystriedal Števo Romčo. Bola to zmena, ktorú pocítila cela kapela (statika kapely bola výrazne narušená)

Február 2009 – Čoraz viac zväčšujúce sa problémy boli následkom odchodu speváka a basgitaristu Paľa Bačkaya. V tej chvíli sa kapela rozpadla.

Júl 2009 – Po dlhom tichu si železné jadro Paľo Bačkay a Ferio Dadej (nerozlučná dvojica) znovu spojili svoje hudobné sily a vytvorili zo starých základov novú kapelu s názvom „Iron Dynamic“ v zložení Paľo Bačkay, Ferio Dadej, Jany Talpaš, Peťo Bačkay a Daniel Sabol, ktorí po krátkom čase prestúpil do kapely s ľudovo – zábavným žánrom.

August 2009 – INTEGRIA – nový a už stály názov, nová štruktúra skladieb, New Generation, v podaní Feria, Paľa, Janyho a Peťa. V tomto čase vznikli skladby ako „Bozk vo dverách“, „Spiaci anjel“ a vynovená verzia skladby „Skúšaš vrátiť čas“.

December 2009 – Prvá skladba „Skúšaš vrátiť čas“ nahraná v štúdiu.

Január 2010 – Paľo Bačkay sa stáva lídrom kapely Integria.

Apríl 2010 – Kapela sa pripravuje na súťaž Košický zlatý poklad nahrávaním skladby „Bozk vo dverách“ ktorú produkuje Jozef Harničár. Týmto Integria získala skvelého producenta.

Jún 2010 – Integria sa zo 159 piesní umiestnila na druhom mieste so skladbou „Skúšaš vrátiť čas“ v súťaži radia Expres.

Október 2010 – Tento mesiac bol pre Integriu úspešný. Piesňou „Bozk vo dverách“ sa dostala do finále Košického zlatého pokladu.

December 2010 – Chalani boli pozvaní do relácie Garáž na rádiu Kiss a momentálne pracujú na nových skladbách a debutovom albume.
Web: http://bandzone.cz/integria

Z bibliogfrafie: http://korzar.sme.sk/c/5833821/novinka-rockova-liga-je-spat.html

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK