PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/8571/dobry_festival-mc_wrec_nepride-_zato_elsa_esmeralda_a_messy_mc_ano-.html

Dobrý Festival: MC Wrec nepríde, zato Elsa Esmeralda a Messy MC áno.

Pre každý festival je veľmi nepríjemné, ak účasť na ňom z rôznych dôvodov odvolá jeden z dohodnutých headlinerov večera. Takýto prípad sa bohužiaľ udial aj na Dobrom Festivale 2011, kde svoje vystúpenie musel na poslednú chvíľu odvolať MC Wrec.

Pre každý festival je veľmi nepríjemné, ak účasť na ňom z rôznych dôvodov odvolá jeden z dohodnutých headlinerov večera. Takýto prípad sa bohužiaľ udial aj na Dobrom Festivale 2011, kde svoje vystúpenie musel na poslednú chvíľu odvolať MC Wrec.

London Elektricity a Elsa EsmeraldaOrganizátori však nezaváhali a v rekordne krátkom čase sa im podarilo zabezpečiť náhradu a to hneď dvojitú a pevne veríme, že pre mnohých aj oveľa lepšiu. Dámi a páni Dobrý Festival predstavuje speváčku Elsu Esmeraldu a Messyho MC, ktorí sa po boku London Elektricity predstavia v spoločnej, takmer dvojhodinovej šou.

Elsa Esmeralda Hedberg, tak znie meno speváčky, ktorá sa narodila a vyrástla vo Švédsku v rodine speváka a tanečníčky. K hudbe mala blízko už od malička a svoju kariéru začínala ako detská speváčka operného súboru. Po presťahovaní do Londýna, začína komponovať vlastné piesne a rozbieha spoluprácu s mnohými hudobníkmi ako napr. B. L. E. S. S. , Swell Session, Stateless, Dubadown, Fibes, oh Fibes! , Embee, José Gonzales, Jimpster, John Beltran, Mr Scruff, Trevor Loveys, Mercies May a mnoho ďalších.

V metropole Veľkej Británie však mala čoraz viac bližšie k elektronickej hudbe a netrvalo dlho aby Elsa urobila ďalší krok vo svojej kariére a to do sveta DnB scény. Hudobne začala spolupracovať s London Elektricity na jeho dvoch albumoch a jej jemný vokál môžete počuť v mnohých skladbách.





Viac videí a ukážok z Tonyho a Elsinej spoločnej tvorby si môžete vypočuť na www.londonelektricity.com, alebo na ich Myspacoch – London Elektricity (www.myspace.com/londonelektricity) a Elsa Esmeralda (www.myspace.com/elsaesmeralda).
Ak Vás zaujíma čo nové sa pripravuje na Tonyho vydavateľstve, stačí kliknúť priamo na stránku www.hospitalrecords.com

Táto zohratá dvojica si ku svojmu vystúpeniu na prešovskom Dobrom Festivale 2011 prizvala aj odborníka na slovo vzatého - Messy MC. Jedinečný zážitok je tak určite zaručený. Jamie Steward aka Messy MC sa na DnB scéne nepohybuje až tak dlho, ale aj napriek tomu nemohol uniknúť pozornosti žiadneho fanúšika DnB. Ako člen známej E-Z Rollers live band má počas piatich rokov za sebou kopec vystúpení po boku Jaya, Alexa a Kellyho. V roku 2010 jeho popularita stúpa a začína sa objavovať v lineupoch prestížnych dnb nocí vo Veľkej Británii, ako je napr. Fabric Live, Warning, Secret Garden Party, Torque a mnoho iných. Jeho talent na slová neunikol pozornosti tak odbornej ako aj laickej verejnosti a práve v roku 2010 sa stáva držiteľom prestížneho ocenenia Najlepší MC nováčik na Drum & Bass Arena Music Awards.

ZHRNUTIE – DNB stage (02. 07. 2011 – sobota)

LONDON ELEKTRICITY feat. ELSA ESMERALDA & MESSY MC (Hospital / UK)
CYANTIFIC & MC RUTHLESS (Hospital / UK)
Philip TBC (Shadowbox / CZ)
Duall (Prosac / SK)
Orighami (Dnb / SK)

 
23.6.2011 | Pridal: Redakcia PIS | Kultúra a voľný čas | čítané: 10365 krát