PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/8603/miro_tasler_o_dobrom_festivale.html

Miro Tásler o Dobrom festivale

Dobrý festival je „dieťaťom“ Mira Táslera, známeho hudobníka z IMT Smile. Korzár sa s ním zhováral o novinkách, ktoré čakajú prvý prázdninový víkend (2. - 3. júla) návštevníkov prešovského prírodného kúpaliska Delňa.
Miro Tásler

Čo máš rád na Dobrom festivale a čo by si návštevníci nemali nechať ujsť?
"Páči sa mi, že ľudia chodia od pódia k pódiu a pozorujú rôzne vystúpenia rôznych skupín. Koncerty sa medzi sebou nemiešajú a fanúšik si môže pozrieť všetko alebo kúsok z každého vystúpenia."

Ako by si opísal atmosféru Dobrého festivalu?
"Je to jeden z dvoch festivalov na Slovensku, ktorý je trochu iný. Na Dobrom festivale vládne umelecká atmosféra a navštevuje ho skladba ľudí, ktorí majú radi nielen hudbu, ale aj iné druhy umenia a kultúru samotnú. Povedal by som, že sa nám podarilo vytvoriť rodinný festival. Ak budú aj ďalšie ročníky, Dobrý festival ostane stále rodinným festivalom."

V čom bude aktuálny piaty ročník festivalu iný?
"Prvý raz bude na Slovensku postavené pódium Jack Daniel's. Ide o koncept, ktorý som videl v zahraničí na Nova Rocku, kde na pódiu Jack Daniel's vystupujú mladé kapely. Tento rok z toho vraj spravili stan, kde sa robilo punkovo-metalové karaoke a ľudia si tam chodili zaspievať a zabaviť sa. Ja som to videl podľa starého konceptu, kedy tam hrali začínajúce rockové skupiny. Oproti pódiu stál bar a pri ňom ľudia hrali Black Jack. Na naše pomery je to niečo iné. Je to americký koncept, ktorý prevzali Nemci. Na Slovensku sa s tým návštevníci festivalov nestretli. Dokonca sa na Dobrý festival príde pozrieť šéf európskeho Jack Daniel's, či to má význam podporovať hudbu vo východnej Európe a či v tom budú pokračovať na festivaloch aj v ďalších rokoch. Prvý krát postavíme veľký Šariš tanečný stan 20 x 15 metrov, ktorom vystúpia napríklad Gapa s Groovin´ Heads, Zašo s kapelou a Funk House. Po nich nastúpia housoví Back2Love DJ´s. To je tiež novinka. Tento veľkokapacitný stan som obmedzil asi pre 300 ľudí, aby sa tam zbytočne netlačili v prípade dažďa. Po bokoch budú postavené dlhé bary. Novinkou je, že ľudia v tomto stane budú mať výhľad na hlavné pódium, s ktorým sa budú striedať vystúpenia v tanečnom stane."

Viac informácií: http://korzar.sme.sk/c/5958179/miro-tasler-o-dobrom-festivale-bude-to-zabava.html

Celý rozhovor, spolu s kompletným sprievodcom Dobrého festivalu, vyjde v piatkovom čísle Korzára ako bezplatná špeciálna príloha.

www.pis.sk/podujatie/1010/dobry_festival_2011.html

 
29.6.2011 | Pridal: Redakcia PIS | Kultúra a voľný čas | čítané: 6991 krát