Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Poslanci kraja stanovili zásady svojho odmeňovania

Každému zo 60 poslancov Krajského zastupiteľstva v Prešove náleží mesačná odmena od samosprávneho kraja v sume 5000 Sk. Vyplýva to zo zásad odmeňovania, ktorého návrh schválili 14. marca na zasadaní prešovského parlamentu. Za celý návrh zásad hlasovalo 58 členov zastupiteľstva, jeden bol proti, nikto sa nezdržal. Poslanci oproti predloženému návrhu doplnili článok o mimoriadnej koncoročnej odmene. Jej konkrétnu výšku však nestanovili. Proti tomuto doplňovaciemu návrhu hlasovali dvaja poslanci, 51 ho podporilo a 6 sa zdržali.

Okrem toho stanovili odmeny predsedom, podpredsedom, členom - poslancom i neposlancom - komisií zastupiteľstva. Každý z 10 predsedov komisie dostane mesačne 1500 Sk, podpredseda 1000 Sk, člen-neposlanec 1500 Sk (návrh na rokovanie rátal v tomto bode s dvojnásobne vyššou sumou) a člen-poslanec 300 Sk. Nehlasovali o návrhu Milana Cocuľu (NEKA) krátiť odmeny tým poslancom, ktorí sa nezúčastnia rokovania zastupiteľstva a to už či svoju neúčasť ospravedlnia alebo neospravedlnia. Schválili dodatočné vyplatenie odmien za január a február t. r. a možnosť uplatniť maximálne dvakrát za mesiac náhradu mzdy svojho zamestnávateľa voči úradu Prešovského samosprávneho kraja.

Vo väčšine týchto návrhov bolo za ich prijatie vyše 50 hlasov.
Návrh zásad je vypracovaný v súlade s rozpisom finančných prostriedkov pridelených Ministerstvom financií SR na rok 2002, z toho podľa predkladateľov návrhu z úradu kraja vyplývajú viaceré obmedzenia v schválených zásadách.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK