PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/8612/kamion_skunk_anansie_potrebuje_specialne_povolenia_pre_prichod_na_slovensko.html

Kamión Skunk Anansie potrebuje špeciálne povolenia pre príchod na Slovensko

Britská rocková kapela Skunk Anansie, ktorá začiatkom júla vystúpi na Slovensku, zavarila organizátorom. Ich kamión s aparatúrou potrebuje špeciálne povolenia na prejazd tromi európskymi krajinami.
Skunk Anansie

Organizátori Dobrého festivalu, ktorý sa bude 2. a 3. júla konať v Prešove, v posledných dňoch riešili špeciálne povolenia na prejazd kamiónu hviezdy festivalu, kapely Skunk Anansie. Tí si kamiónom privezú až 24 ton vlastnej techniky a špeciálneho osvetlenia.

Keďže Skunk Anansie hrajú pred prešovským festivalom v Rumunsku, bolo potrebné zabezpečiť povolenie na prejazd kamiónu cez Rumunsko, Maďarsko a Slovensko, nakoľko v prázdninovom období je takmer vo všetkých európskych krajinách zákaz jazdy pre nákladné autá ťažšie ako 7,5 tony.

Po množstve telefonátov sa rumunský prejazd podarilo pomerne bezproblémovo zabezpečiť a zistili sme veľmi pozitívnu informáciu, že Maďarsko, ako aj Slovensko majú špeciálnu výnimku pre kultúrne podujatia. Takže nakoniec všetko dobre dopadlo a na Skunk Anansie sa veľmi tešíme“, hovorí Miro Tásler, hlavný organizátor festivalu na prešovskej Delni. Fanúšikovia si teda budú môcť vychutnať koncert tejto britskej kultovej kapely v druhý deň festivalu, v nedeľu 3. júla.

www.pis.sk/podujatie/1010/dobry_festival_2011.html

 
30.6.2011 | Pridal: Redakcia PIS | Kultúra a voľný čas | čítané: 3630 krát