Pondelok, 20. máj 2024
Meniny má Bernard | zajtra Zina

Fragaria Cup 2011 - sumár

V termíne od 3. do 7. júla sa v našom meste uskutočnil už 10. jubilejný ročník medzinárodného mládežníckeho futbalového turnaja FRAGARIA CUP 2011, tento krát s účasťou 252 chlapčenských a dievčenských družstiev z 19 krajín sveta.

Svoje futbalové kvality ukázali a krásny futbal na vysokej úrovni, plný emócií a futbalového umenia predviedli mladí futbalisti a futbalistky z Českej republiky, Maďarska, Poľska, Rumunska, Ukrajiny, Lotyšska, Ruska, Bieloruska, Litvy, Estónska, Srbska, Slovinska, Bulharska, Chorvátska, Macedónska, Veľkej Británie, Holandska, Filipín a Slovenska.

V poradí už 10. ročník tohto veľkého futbalového turnaja úspešne zorganizovala spoločnosť 4 SPORT s.r.o. v spolupráci s občianskym združením PRO REGIO Prešov, neziskovou organizáciou Centrum regionálneho rozvoja a za aktívnej účasti mesta Prešov, Prešovského samosprávneho kraja a generálneho partnera podujatia, ktorým bola už po štvrtý krát Východoslovenská energetika a.s. , Košice.

Okrem futbalových zápasov na 16 ihriskách v rámci mesta Prešov a blízkeho okolia mali účastníci turnaja zabezpečený bohatý sprievodný program: bezplatná návšteva letného kúpaliska v Prešova aj Sabinove, mestskej Hvezdárne a planetária a Vyhliadkovej veže, ktorá poskytuje nádherný výhľad na historické centrum mesta Prešov. Tradičným lákadlom pre všetkých účastníkov bolo slávnostné otvorenie turnaja v pondelok podvečer, ktoré už tradične sprevádzalo vlajkové defilé všetkých tímov pešou zónou mesta Prešov. Nádhernou bodkou za otvorením bol veľkolepý ohňostroj, sprevádzaný radostnými pokrikmi, rapkáčmi, bubnami a píšťalkami nadšených futbalistov.

Novinkou jubilejného ročníka bola „FUN ZONE“ v centre Jazdeckého areálu, ktorá aj napriek nepriaznivému počasiu ponúkala počas turnaja skvelú hudbu, zábavu, ale aj predaj suvenírov a občerstvenia pre hráčov aj návštevníkov areálu. V priestoroch Jazdeckého areálu sa už druhý rok na 7 ihriskách odohráva podstatná časť zápasov v menších vekových kategóriách, takže areál sa aj tento rok stal centrom FRAGARIA CUP.

Silný dážď a vietor tento rok poriadne premiešal organizátorom karty a na poslednú chvíľu prekazil aj naplánovaný benefičný futbalový zápas osobností mesta Prešov a predstaviteľov generálneho reklamného partnera turnaja - VSE a.s. , Košice, ktorý bol naplánovaný na nedeľu popoludní. Na nedeľný večer bola pre pozvaných hostí, ako aj trénerov a vedúcich družstiev pripravená slávnostná recepcia v historických priestoroch budovy PKO Prešov.

Počas turnaja sa odohralo vyše 940 zápasov, turnaj vyvrcholil vo štvrtok 7. júla za účasti futbalových fanúšikov a nadšencov na ihriskách v rámci Jazdeckého areálu, kde prebehli finálové zápasy vo všetkých vekových kategóriách. Počasie sa aspoň posledný deň umúdrilo a slniečko sprevádzalo celý slávnostný ceremoniál odovzdávania cien. Víťazi vo všetkých chlapčenských a dievčenskej kategórii získali okrem víťazných a putovných pohárov aj medaile, diplomy a hodnotné športové vybavenie zn. UMBRO. Ocenené boli prvé 3 družstvá a najlepší hráč, brankár a strelec vo všetkých kategóriách, ako aj „all stars team“ v mladších vekových kategóriách. Generálny partner podujatia – VSE a.s. , Košice venoval v tomto roku do turnaja ceny a poháre pre kategóriu U11. Špeciálnu cenu „FAIR-PLAY“ za najférovejšie a najšportovejšie správanie počas turnaja získalo dievčenské družstvo "ŠK Štich Humenné" (SK) za svoju nezištnú pomoc dievčenskému tímu z Filipín.

Poslední účastníci odišli, mesto sa vyprázdnilo, stíchlo. Jubilejným 10. ročníkom uzatvára FRAGARIA CUP jednu etapu svojej histórie.

Počas svojej existencie privítal organizátor na FRAGARIA CUP 2676 družstiev z 26 krajín sveta. Dokázal, že dobrá organizácia, pohostinnosť, kvalitné športoviská a duch fair-play sú na vysokej kvalitatívnej úrovni, čím sa FRAGARIA CUP zaraďuje medzi najlepšie turnaje v rámci celej Európy. Organizátori veria, že jubilejný ročník splnil očakávania účastníkov a už dnes sa tešia na ďalší ročník - všetky informácie o histórii aj budúcom ročníku FRAGARIA CUP nájdete na www.4sport.sk

Konečné výsledky FRAGARIA CUP 2011
Dievčatá
kategória A 15 (15-ročné a mladšie)
1. miesto: FK Slovan Duslo Šaľa (Slovensko)
2. miesto: ŠKF Žirafa Žilina (Slovensko)
3. miesto: ŠK Štich Humenné (Slovensko)

Chlapci
kategória U8 (8 roční a mladší)
1. miesto: FC „Feniks“ Zhitomir (Ukrajina)
2. miesto: SK Super Nova Riga (Lotyšsko)
3. miesto: FC Avangard Kursk (Rusko)

kategória U9 (9 roční a mladší)
1. miesto: MŠK Tesla Stropkov (Slovensko)
2. miesto: Matejka Kinder Team (Slovensko)
3. miesto: Bohemians 1905 Praha yellow (Česko)

kategória U10 (10 roční a mladší)
1. miesto: CS FC Electrica 1869 Timisoara (Rumunsko)
2. miesto: NK Osijek (Chorvátsko)
3. miesto: 1. FC Tatran Prešov (Slovensko)

kategória U11 (11 roční a mladší)
1. miesto: FK Spartukai Alytus (Litva)
2. miesto: FS Uzhgorod (Ukrajina)
3. miesto: 1. HFC Humenné (Slovensko)

kategória U12 (12 roční a mladší)
1. miesto: NK Osijek (Chorvátsko)
2. miesto: Celtic F. C. Glasgow (Veľká Británia)
3. miesto: FC Dinamo Minsk (Bielorusko)

kategória U13 (13 roční a mladší)
1. miesto: FC „Salyut“ Belgorod (Rusko)
2. miesto: NK Osijek (Chorvátsko)
3. miesto: 1. FC Tatran Prešov (Slovensko)

kategória U14 (14-roční a mladší)
1. miesto: CS Soimii Buzau (Rumunsko)
2. miesto: CSJ Universitatea Craiova (Rumunsko)
3. miesto: FK Zirka Kiev (Ukrajina)

kategória U15 (15-roční a mladší)
1. miesto: ČFK Nitra (Slovensko)
2. miesto: UKS MDK Płock (Poľsko)
3. miesto: FK Niva Ternopil (Ukrajina)

Foto: Viktor Zamborský

Fragaria Cup 2011

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Média:

Súvisiace články
11.7.2011 Mládežníci Tatranu na Fragaria Cup-e s dvoma bronzmi 11.7.2011 TV Prešov: Fragaria cup 2011
Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK