Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Fragaria Cup 2011 - sumár

V termíne od 3. do 7. júla sa v našom meste uskutočnil už 10. jubilejný ročník medzinárodného mládežníckeho futbalového turnaja FRAGARIA CUP 2011, tento krát s účasťou 252 chlapčenských a dievčenských družstiev z 19 krajín sveta.

Svoje futbalové kvality ukázali a krásny futbal na vysokej úrovni, plný emócií a futbalového umenia predviedli mladí futbalisti a futbalistky z Českej republiky, Maďarska, Poľska, Rumunska, Ukrajiny, Lotyšska, Ruska, Bieloruska, Litvy, Estónska, Srbska, Slovinska, Bulharska, Chorvátska, Macedónska, Veľkej Británie, Holandska, Filipín a Slovenska.

V poradí už 10. ročník tohto veľkého futbalového turnaja úspešne zorganizovala spoločnosť 4 SPORT s.r.o. v spolupráci s občianskym združením PRO REGIO Prešov, neziskovou organizáciou Centrum regionálneho rozvoja a za aktívnej účasti mesta Prešov, Prešovského samosprávneho kraja a generálneho partnera podujatia, ktorým bola už po štvrtý krát Východoslovenská energetika a.s. , Košice.

Okrem futbalových zápasov na 16 ihriskách v rámci mesta Prešov a blízkeho okolia mali účastníci turnaja zabezpečený bohatý sprievodný program: bezplatná návšteva letného kúpaliska v Prešova aj Sabinove, mestskej Hvezdárne a planetária a Vyhliadkovej veže, ktorá poskytuje nádherný výhľad na historické centrum mesta Prešov. Tradičným lákadlom pre všetkých účastníkov bolo slávnostné otvorenie turnaja v pondelok podvečer, ktoré už tradične sprevádzalo vlajkové defilé všetkých tímov pešou zónou mesta Prešov. Nádhernou bodkou za otvorením bol veľkolepý ohňostroj, sprevádzaný radostnými pokrikmi, rapkáčmi, bubnami a píšťalkami nadšených futbalistov.

Novinkou jubilejného ročníka bola „FUN ZONE“ v centre Jazdeckého areálu, ktorá aj napriek nepriaznivému počasiu ponúkala počas turnaja skvelú hudbu, zábavu, ale aj predaj suvenírov a občerstvenia pre hráčov aj návštevníkov areálu. V priestoroch Jazdeckého areálu sa už druhý rok na 7 ihriskách odohráva podstatná časť zápasov v menších vekových kategóriách, takže areál sa aj tento rok stal centrom FRAGARIA CUP.

Silný dážď a vietor tento rok poriadne premiešal organizátorom karty a na poslednú chvíľu prekazil aj naplánovaný benefičný futbalový zápas osobností mesta Prešov a predstaviteľov generálneho reklamného partnera turnaja - VSE a.s. , Košice, ktorý bol naplánovaný na nedeľu popoludní. Na nedeľný večer bola pre pozvaných hostí, ako aj trénerov a vedúcich družstiev pripravená slávnostná recepcia v historických priestoroch budovy PKO Prešov.

Počas turnaja sa odohralo vyše 940 zápasov, turnaj vyvrcholil vo štvrtok 7. júla za účasti futbalových fanúšikov a nadšencov na ihriskách v rámci Jazdeckého areálu, kde prebehli finálové zápasy vo všetkých vekových kategóriách. Počasie sa aspoň posledný deň umúdrilo a slniečko sprevádzalo celý slávnostný ceremoniál odovzdávania cien. Víťazi vo všetkých chlapčenských a dievčenskej kategórii získali okrem víťazných a putovných pohárov aj medaile, diplomy a hodnotné športové vybavenie zn. UMBRO. Ocenené boli prvé 3 družstvá a najlepší hráč, brankár a strelec vo všetkých kategóriách, ako aj „all stars team“ v mladších vekových kategóriách. Generálny partner podujatia – VSE a.s. , Košice venoval v tomto roku do turnaja ceny a poháre pre kategóriu U11. Špeciálnu cenu „FAIR-PLAY“ za najférovejšie a najšportovejšie správanie počas turnaja získalo dievčenské družstvo "ŠK Štich Humenné" (SK) za svoju nezištnú pomoc dievčenskému tímu z Filipín.

Poslední účastníci odišli, mesto sa vyprázdnilo, stíchlo. Jubilejným 10. ročníkom uzatvára FRAGARIA CUP jednu etapu svojej histórie.

Počas svojej existencie privítal organizátor na FRAGARIA CUP 2676 družstiev z 26 krajín sveta. Dokázal, že dobrá organizácia, pohostinnosť, kvalitné športoviská a duch fair-play sú na vysokej kvalitatívnej úrovni, čím sa FRAGARIA CUP zaraďuje medzi najlepšie turnaje v rámci celej Európy. Organizátori veria, že jubilejný ročník splnil očakávania účastníkov a už dnes sa tešia na ďalší ročník - všetky informácie o histórii aj budúcom ročníku FRAGARIA CUP nájdete na www.4sport.sk

Konečné výsledky FRAGARIA CUP 2011
Dievčatá
kategória A 15 (15-ročné a mladšie)
1. miesto: FK Slovan Duslo Šaľa (Slovensko)
2. miesto: ŠKF Žirafa Žilina (Slovensko)
3. miesto: ŠK Štich Humenné (Slovensko)

Chlapci
kategória U8 (8 roční a mladší)
1. miesto: FC „Feniks“ Zhitomir (Ukrajina)
2. miesto: SK Super Nova Riga (Lotyšsko)
3. miesto: FC Avangard Kursk (Rusko)

kategória U9 (9 roční a mladší)
1. miesto: MŠK Tesla Stropkov (Slovensko)
2. miesto: Matejka Kinder Team (Slovensko)
3. miesto: Bohemians 1905 Praha yellow (Česko)

kategória U10 (10 roční a mladší)
1. miesto: CS FC Electrica 1869 Timisoara (Rumunsko)
2. miesto: NK Osijek (Chorvátsko)
3. miesto: 1. FC Tatran Prešov (Slovensko)

kategória U11 (11 roční a mladší)
1. miesto: FK Spartukai Alytus (Litva)
2. miesto: FS Uzhgorod (Ukrajina)
3. miesto: 1. HFC Humenné (Slovensko)

kategória U12 (12 roční a mladší)
1. miesto: NK Osijek (Chorvátsko)
2. miesto: Celtic F. C. Glasgow (Veľká Británia)
3. miesto: FC Dinamo Minsk (Bielorusko)

kategória U13 (13 roční a mladší)
1. miesto: FC „Salyut“ Belgorod (Rusko)
2. miesto: NK Osijek (Chorvátsko)
3. miesto: 1. FC Tatran Prešov (Slovensko)

kategória U14 (14-roční a mladší)
1. miesto: CS Soimii Buzau (Rumunsko)
2. miesto: CSJ Universitatea Craiova (Rumunsko)
3. miesto: FK Zirka Kiev (Ukrajina)

kategória U15 (15-roční a mladší)
1. miesto: ČFK Nitra (Slovensko)
2. miesto: UKS MDK Płock (Poľsko)
3. miesto: FK Niva Ternopil (Ukrajina)

Foto: Viktor Zamborský

Fragaria Cup 2011

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Média:

Súvisiace články
11.7.2011 Mládežníci Tatranu na Fragaria Cup-e s dvoma bronzmi 11.7.2011 TV Prešov: Fragaria cup 2011
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK